Bij restaurant Le Jardin eet je parels van groentegerechten

Wanneer je op het Mariaplein in Utrecht staat springt restaurant Le Jardin er meteen uit. Versierd met bloemen en prachtige planten lijkt het wel alsof je je bij deze nieuwe hotspot op een terras in Parijs bevindt. Dat is niet zo gek want eigenaar Lars Mooren deed inspiratie op in de Franse hoofdstad en wist van Le Jardin een groot succes te maken.

Door: Anne Tonen

20170613-_MG_8098

Le Jardin is een bloemist en restaurant in één. Bij deze bloemist kun je overdag een lekker taartje eten, een bloemetje kopen of gewoon een kopje thee drinken op het prachtige terras tussen de planten. In het restaurant, dat ook deels gedecoreerd is met planten, bloemen en een grote kas in het midden van het pand, bestel je a la carte of kies je voor een verrassingsmenu.    

Wij kozen voor het verrassingsmenu en zoals je wel kan vermoeden aan de naam van het restaurant, wordt er in de keuken voornamelijk gewerkt met groenten. Denk niet meteen aan een bord vol met broccoli of sperziebonen. Nee, de gerechten worden gepresenteerd als kunstwerkjes met ongeveer een verhouding van 80% groenten en 20% vlees of vis.

20170613-_MG_8141

Dat er weinig met producten als vlees en vis wordt gewerkt is echter niet te merken aan de smaak. Zo kregen we na een aantal perfecte amuses een voorgerecht dat geïnspireerd is op de steak tartaar. Een compleet vegetarisch gerecht, gemaakt van tomaat, waarbij de structuur van tartaar vergelijkbaar is en je echt de smaak van tartaar proeft. Dit is een van de populairste gerechten van de kaart en dat begrijpen we maar al te goed.

20170613-_MG_8160

Waar Le Jardin een ster in is, is het mixen van verschillende smaken in één gerecht. Doordat je deze combinatie van smaken niet kent, geniet je van elke hap en vraag je je telkens af ‘wat proef ik nu?’. Het is echt een ware culinaire belevenis waarbij je bij elk gerecht dat je krijgt voorgeschoteld, opnieuw wordt verrast.

Bij Le Jardin eet je dus biologisch en verantwoord en het restaurant bewijst met dit concept dat het eten van groenten ook lekker en leuk kan zijn.Daarbij komt ook nog eens dat het hartstikke betaalbaar is. Zo betaal je voor een driegangenmenu slechts 29 euro en voor een vijfgangenmenu 44 euro.

Onze tip: neem het vijfgangendiner met een bijpassend wijnarrangement zodat je veel kunt proeven en lekker lang kan tafelen.

Adres: Mariaplaats 42, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 17.00 tot 1.00
Reserveren: info@lejardinutrecht.nl

Foto's: Amresh Jokhoe/Robert de Graauw

andere artikelen