Toch nog een beetje het festival gevoel ervaren? Ga op kampeer-avontuur bij Glamp Outdoor Camp

Nu we nog steeds niet mogen feesten zit er maar één ding op en dat is kamperen! Nederland stikt van de leuke campings waar je lekker kunt relaxen maar waar je ook de festival vibes een beetje voelt. Glamp Outdoor Camp is er zo een. De pop-up glamping heeft verschillende locaties in Nederland, allemaal midden in de natuur en is de een meer gericht op een vakantie met kinderen en de ander op festivalpubliek en jonge gezinnen. Wij kozen voor de laatste optie en gingen een nachtje kamperen op Appeltern. 

Om 15.00 uur mogen we inchecken en bij de balie krijgen we van de campingcoordinator, een super leuke jonge gast, de plattegrond van de camping. Hij wijst ons ook even kort op de regels. Zo moet de muziek vanaf 23.00 uur uit en mag er geen lawaai worden gemaakt, maar als je heel zachtjes doet is een klein 'feestje' aan het kampvuur heus wel mogelijk. YES!

De Big Bell tent
De Big Bell tent

Het voordeel van Glamperen? Je hoeft niks mee te nemen

Bij Glamp Outdoor hoef je je eigen tent niet mee te zeulen, maar kun je kiezen uit verschillende soorten tenten. Omdat wij zelf geen auto hebben, en dus lastig spullen kunnen vervoeren, kiezen we voor de Bell Deluxe. Dit is geloof ik wel de meest luxe tent die je kunt huren. De oppervlakte is 28m2 en de tent heeft, jawel, een écht bed met échte dekens en zachte kussens en er hangt zelfs een spiegel in. Waar we echt extreem blij van worden is het kooktoestel en de plastic opbergbakken waar pannen, bekers, bestek en alles wat je nodig hebt om te koken in zit. Ja dit is wel echt luxe kamperen. 

Glamping1

Galmping 7

De 'entertainmenthoek'. Van livemuziek, theater tot silent disco 

Op de camping is een strandje, een chill area met hangmatten en een 'entertainmenthoek' waar een paar keer per dag akoestische optredens plaatsvinden en waar je 's avonds eten kunt bestellen. Ook kun je op de bbq-plek ernaast gebruik maken van de bbq's. Aangezien we dol op koken zijn en het kookstelletje graag willen uitproberen rijden we naar de dichtsbijzijnde Albert Heijn om wat boodschapen en drank in te slaan. Tijdens het koken merken we dat de kookspullen hartstikke nieuw zijn. De pannen werken goed en de messen zijn net zo goed als mijn kookspullen thuis. En daar worden bourgoundiërs als wij wel heel erg gelukkig van. 

Glamping 4

Glamping 3

Wat je gelijk merkt als je een voet zet op het terrein is dat de sfeer ontzettend relaxed en fijn is. Het voelt een beetje alsof je in een klein mini-dorpje woont met allemaal lieve, gezellige mensen. Ook het jonge personeel van de camping draagt erg bij aan de goede sfeer. Ze zijn super behulpzaam en vragen ons een paar keer of 'we het naar ons zin hebben' en drukken ons meerdere keren op het hart dat 'we altijd met vragen bij hun terecht komen'. Omdat we maar een nachtje komen logeren zijn we een aantal spullen vergeten. Das helemaal geen probleem want de camping coordinator zorgt er gewoon voor dat we hun peper & zout stelletje en een fles mayo mogen lenen. Zó lief!

De camping heeft een agenda op de website staan waar je kunt vinden wat er te doen is. Zo wordt er veel voor kinderen georganiseerd, treden er bandjes op en kun je 's avonds tussen 22.00 en 23.00 uur silent disco doen. Daarna stopt het muzikale progamma en moet je jezelf zien te vermaken. Natuurlijk kun je lekker bij je tent gaan relaxen, wat ook veel mensen doen. Wij zijn echter meer op zoek naar wat gezelligheid en nieuwe sociale contacten. Die vind je 's avonds bij de kampvuurtjes aan het strand. Een aantal mensen hebben instrumenten mee en zo hebben we toch nog een beetje muziek. Daarnaast is de camping ook nog eens prachtig verlicht waardoor het voelt alsof je in een sprookjesbos bent belandt. 

Glamping 6

'S nachts opwarmen bij het kampvuur of in een hottub 

Als we het een beetje koud krijgen horen we dat de hottubs nog aanstaan. Deze kun je voor een dag huren en wij kunnen je vertellen dat het maar al te gezellig is om met je nieuwe campingvrienden een hottub te delen. Zo sluiten we de avond af en duiken we ons heerlijke bed in onze super de luxe tent in. Dat bed ligt overigens ontzettend lekker. Ook staan de Big Bell-tenten best ver uit elkaar dus je hoort geen geluid van anderen. Rond een uurtje of 11 worden we pas wakker en we zijn nogal verbaasd. Uitslapen in een tent? Dat lukt ons normaal gesproken op een matje en in een slaapzak niet zo goed dus hiermee zijn we erg in ons nopjes. 

Helaas hebben we maar één dagje vrij en moeten we alweer naar huis. Sowieso is dit prima te doen voor één nacht. Helemaal omdat je niks mee hoeft te slepen. Maar toch zouden we je aanraden om er lekker nog een aantal dagen aan vast te plakken zodat je de fijne camping vibes nog beter ervaart. Daarnaast zijn er genoeg dingen in de omgeving te doen, zoals fietsen en suppen maar eigenlijk hoef je de camping niet eens af om vermaakt te worden want ja, het is toch wel een klein feestje om hier te staan. 

Appeltern zouden we je zeker aanbevelen, maar je kunt altijd even een kijkje nemen op de website om te kijken welke locatie jou het meest aanspreekt. Ook zijn er dus verschillende accomodaties. Wij gingen voor de Bell Deluxe, maar er zijn nog heel veel andere fijne plekjes om te slapen. Heb je last minute zin om er even tussenuit te knijpen? Check dan even deze pagina voor de laatste aanbiedingen. Zo kan je tot wel 50% korting krijgen op een overnachting.

Alvast heel veel glampeerplezier!

Foto's: Glamp Outdoor Camp / eigen beeld

andere artikelen