Mitu’s Food: Groentefrietjes en vegan nuggets

Ga er maar eventjes voor zitten, want dit weekend eet je mega makkelijk, heb je het gevoel dat je junkfood verorbert terwijl het stiekem voedzaam voor je is. Als je mijn blogs wel lees maar nog niets hebt uitgeprobeerd, dan is dit dé perfecte kans om iets makkelijks en vegan uit te proberen: groentefrietjes met nuggets!

De groentefrietjes maak je van wortels en pastinaak. Pastinaak is in mijn ogen een vergeten groente terwijl het zo lekker is. Je kunt er puree van maken, maar dus ook lekkere frietjes uit de oven. De smaak zit ergens tussen de gewone aardappel en zoete aardappel in, met een lichte anijsachtige smaak.

Het vegamerk VegaFit heeft 6 heerlijke plantaardige vleesvervangers. De producten zijn gemaakt met tarwe in plaats van soja en deze nuggets zijn super lekker! VegaFit koop je bij de Albert Heijn. Het geweldige aan een vega junkfood maaltje is dat het stiekem helemaal niet zo slecht voor je is. De nuggets proeven daarnaast minder vettig dan de kipnuggets en dat vind ik persoonlijk veel lekkerder. Maak een lekker gevulde salade bij de frietjes en nuggets.

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 stuks Pastinaak
– 1 Grote winterpeen
– Zeezout
– Peper
– Olie
– Een pak nuggets van VegaFit (Albert Heijn)
– Mayolijn van Remia (vegan mayo)

Bereiding

– Snijd de pastinaak en peen in lange plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
– Snijd de lange plakken in frietjes en door de helft om de juiste lengte voor frietjes te krijgen.
– Leg een vel bakpapier op een ovenplaats. Smeer de groenten met een klein beetje olie in – niet te veel anders worden de frietjes minder knapperig.
– Strooi tot slot met een beetje zeezout en zwarte peper
– Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 Graden. De frietjes hebben ongeveer 30-40 minuten nodig, afhankelijk van je oven. Houd de frietjes in de oven goed in de gaten. Ze moeten knapperig en lichtbruin worden.
– Bak de nuggets in de pan op in een paar minuten of leg ze ook in de oven voor 9 minuten.

Serveer alles met wat vegan mayo en geniet!

XXX

Volg Mitu op Instagram & op Facebook.

andere artikelen