Marina test de HelloFresh box

We kennen HelloFresh van de reclames, maar wat voor eten krijg je nou eigenlijk en past het in je gezonde levensstijl? Lees hier mijn review over mijn eerste box.

Door: Marina Snijder

Na zelf online een voorkeursmoment voor de aflevering te hebben doorgegeven werd op zaterdagochtend om 11.00 uur mijn eerste box geleverd. Een half uur van tevoren kreeg ik nog een sms-je met een reminder dat Ray, mijn HelloFresh box bezorger, er bijna was met mijn box. Persoonlijke service: check!

De box bestaat uit verschillende maaltijden met vlees, vis en vegetarische gerechten. Als je geen vleeseter bent, dan kun je ook een veggie box bestellen (let op: vegan behoort -nog- niet tot de mogelijkheden). De doos is zo ingericht dat alle gerechten in kleine kartonnetjes handig bij elkaar zitten, dus je hoeft niet te zoeken naar wat bij welk gerecht hoort.

Er wordt wel van je verwacht dat je bepaalde standaard items in je voorraadkast hebt staan, zoals olijfolie, roomboter, balsamico, bouillionblokjes, peper, zout, etc. Heb je dit niet, dan zul je toch nog even langs de Appie moeten voordat je kunt starten, of je improviseert hier en daar een beetje.

gerecht marina

Dag 1: Braziliaanse visstoof

Het eerste gerecht uit mijn box is de Braziliaanse visstoof. Na een avondje tot later te hebben doorgewerkt, kom ik thuis en tref ik tot mijn grote verbazing mijn verkering aan in de keuken… En het eten is al bijna klaar! HUH? Mijn vriendje die kookt? Oké, dit is nieuw. Als ik vraag of ik moet helpen krijg ik ook nog een hele zelfverzekerde: “Nee, ik kan dit” te horen. Een heerlijk Caribisch gerecht met koolvis en groente in een tomatensalsa, geserveerd met witte rijst. Erg lekker – en nog lekkerder als je gewoon kunt aanschuiven. Als zelfs hij het kan…

gehaktballetjes in tomatensaus

Dag 2: Gehaktballetjes in tomatensaus met couscous

Op dag 2 sta ik zelf weer in de keuken en waag ik me aan gehaktballetjes van rundertartaar in tomatensaus met daarbij gekruide couscous. Heb je er ooit over gedacht om balletjes te draaien van in vieren gesneden rundertartaar? Heel slim als je minder vet probeert te eten, en als je gehaktballetjes zoals bij mij altijd uit elkaar vallen omdat je geen paneermeel wilt gebruiken (Glutenvrij: check!). Bij HelloFresh is het een kwestie van de menukaart met de instructies lezen en dan zet je in een handomdraai een restaurantwaardige maaltijd op tafel.

worstjes

Dag 3: Courgette aardappelschotel met kipworstjes en creme fraiche

Ten slotte gaan we aan de slag met het laatste gerecht uit de box. Hiervoor snijden en koken we de Nicola aardappelen en bakken we deze samen met de courgette en een uitje in een hapjespan gaar. De kipworstjes serveren we er bovenop en hebben we gebakken voordat de de aardappel en courgette opbakken. De creme fraiche maakt het gerecht een beetje minder gezond, maar who cares? Al mijn gerechten waren eenpansgerechten, wat toch handig is als je geen vaatwasser hebt. Geen zootje in de keuken (behalve als je vriendje kookt) en geen bergen afwas na afloop!

Eindoordeel

Ik ben erg tevreden over de service, het gemak en de afwisseling van de gerechten. Via je eigen account kun je ook doorgeven hoe vaak je een box wilt ontvangen, of als je bijvoorbeeld een keer een weekje wilt overslaan. Op de menukaart staat er bij gerecht bij of het in een caloriearm dieet past, of het vegetarisch, glutenvrij of vrij van andere allergenen is. Je eet dus gezond en gevarieerd en je hoeft je deur er niet voor uit. Top! Je kunt nu ook zelf via je persoonlijke HelloFresh account doorgeven welke gerechten van volgende week je favoriet zijn, zodat je je eigen box zelf kunt samenstellen. Ik ben fan en heb meteen voor volgende week mijn tweede box besteld.

Zelf HelloFresh uitproberen? Bestel dan hier je eigen box. 

andere artikelen