Geraldine Kemper trots op eigen tassenlijn: “Alles wat je ziet is door mijn handen gegaan”

Voor BNN reist Geraldine Kemper (27) de hele wereld over. Ze weet dus als geen ander hoe belangrijk goede reisbagage is en daarom ging ze en samenwerking aan met tassen- en accessoiremerk Decoded. YourDailyLife was aanwezig op de lancering en sprak met Geraldine over haar prachtige collectie en haar liefde voor tassen.

Door: Anne Tonen

Hoe ben je op het idee gekomen om een tassencollectie te gaan ontwerpen?

“Het is eigenlijk allemaal begonnen op een verjaardag een jaar geleden. Iemand kende die gasten van Decoded en zo zijn we bij elkaar gekomen. In een jaar tijd is dus dit ontstaan.”

In hoeverre ben jij betrokken geweest bij het proces van ontwerpen?

“Bij alles. Elk detail dat je ziet heb ik goedgekeurd. Ik denk dat de mensen van Decodes af en toe zelfs wel een beetje gek van mij werden, maar ik dacht: ik ga nu iets lanceren waar mijn naam aan verbonden is en dat moet iets zijn waar ik helemaal achtersta. Anders voelt het ook niet goed. Dus alles wat je ziet is door mijn ogen en handen gegaan.”

DECODED-DG7FP1BK-2

Ben jij een tassengek?

“Ja ik ben zeker een tassengek. Daarom vond ik mijn eigen collectie uitbrengen ook zo leuk. Alles wat ik miste in een winkel, kon ik nu zelf gaan maken.”

Kun je een voorbeeld noemen van wat je dan hebt gemist?

“Mooie, strakke zwarte tassen. Zwarte tassen zijn natuurlijk wel te vinden, maar vaak hebben ze dan een speelse twist. Deze lijn is futuristisch, strak en zwart en het is gewoon heel goed te dragen. Ze zijn ook niet te groot en niet te duur.”

DECODED-DG7WB1BK-1

Wat is je favoriete tas uit de collectie?

“Mijn favoriet is de weekender én de briefcase. Die briefcase heb ik echt gemaakt omdat mijn vriendje in pak werkt en hij al een tijdje op zoek was naar zo’n vette tas. Deze is heel mooi voor mannen, maar hij kan ook heel goed door vrouwen gedragen worden. De fannypack is ook wel echt iets voor mij. Ik draag al zes jaar lang op elk festival en op reis een fannypack, dus ja, die moest er natuurlijk ook bij.”

Wat zit er in je tas als je op reis gaat?

“Ik heb altijd een goede zonnebrandcrème bij me en mijn paspoort. Maar die vergeet ik nog wel eens. Verder ben ik niet zo moeilijk. Ik heb geen favoriete onderbroek of sokken, haha. Nee. Gewoon kleding die past bij de cultuur en het weer daar.”

Waar moet de ideale reistas voor jou aan voldoen?

“Hij moet natuurlijk heel mooi zijn, dat vind ik erg belangrijk. Ik zelf ben heel erg weg van een backpack omdat ik het fijn vind om iets op mijn rug te dragen.”

Hoeveel tassen heb je zelf?

“Een tijdje geleden heb ik er veel weggedaan omdat ik nu een eigen tassenlijn heb en ik natuurlijk alleen nog maar mijn eigen tassen wil gaan dragen. Ik denk dat ik er nog een stuk of 20 over heb. Dat zijn geen dure Michael Kors, Gucci of Louis Vuitton-tassen nee. Voor mij moet een tas iets speciaals heben en dat hoop ik ook met mijn eigen collectie mee te geven.”

De collectie van Geraldine Kemper is vanaf vandaag te koop bij Hudson Bay, the Littlegreenbags.nl en A-Mac. 

andere artikelen