Gent in 48 uur

Ben je al helemaal door je vakantiedagen heen of heb je weinig geld te besteden, maar wil je er toch even uit? Dan is Gent, vanuit Amsterdam drie uurtjes rijden, een prachtige stad om twee dagen door te brengen. Wij hebben de leukste plekjes van Gent voor jou op een rijtje gezet!

Vervoer: Blablacar

Om kosten te besparen is Blablacar de uitkomst. Download de app, maak een profiel aan en voer de datum en plaats van bestemming in. Je krijgt dan een overzicht van bestuurders die één of meerdere vrije zitplaatsen in hun auto beschikbaar hebben. Ideaal en een voordelige manier van reizen.
www.blablacar.nl

Overnachten: Hostel 47

Bij een hostel denk je al gauw aan viezigheid en met meerdere mensen op een zaaltje slapen, maar Hostel47 is het meest luxeuze hostel in Europa waar ik ooit heb overnacht. Je betaalt zo’n 30 euro per nacht voor een kamer met vier bedden en bij de prijs zit ook nog eens een simpel, maar heerlijk ontbijt inbegrepen. De gedeelde badkamers zijn net als de slaapkamers modern en hartstikke netjes. Voor degenen die liever een privékamer hebben; ook dat is mogelijk! Voor een tientje meer heb je een ruime tweepersoonskamer. Ook fijn: het hostel ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum.
www.hostel47.com

Brunch: Alice

img_6317

De Gentenaren houden blijkbaar van uitslapen, want een goed ontbijt is op alle plekken die wij hebben bezocht niet verkrijgbaar. Nee, de Belgen slaan het ontbijt liever over en brunchen op zondag het liefst buiten de deur onder het genot van een speciaalbiertje of een glas prosecco. Een favoriet onder de Gentenaren is Alice, waar je op zondag voor 30 euro onbeperkt kan bunkeren. De toog staat vol met heerlijke taarten, kaasjes, worstjes, muffins, salades en sandwiches. Voor de mensen met een kleine maag: breng toch een bezoekje aan Alice, al is het maar voor een kopje koffie of een glaasje Prosecco. 
www.alice-gent.be

Drankjes: Café ‘t Velootje

img_6249

Wanneer je ‘t Velootje binnenstapt denk je in eerste instantie dat je in een oude fietswerkplaats bent belandt. In de kleine donkere ruimte hangen fietswielen aan het plafond en overal staan oude fietsen, antieke lampen, planten, kandelaars en heiligenbeelden. De grote chaos maakt een bezoek aan dit café een ware belevenis! Voor mensen met een kleine portemonnee is het aan te raden hier niet de hele avond te blijven hangen. Voor een speciaalbiertje betaal je namelijk ongeveer 7 euro. 
http://www.facebook.com/tvelootje/

Stappen: ‘t Dreupelkot

Zin om een nachtje door te halen? Ga dan eerst even langs ‘t Dreupelkot. Een klein bruin café waar ze 200 verschillende shotjes jenevers serveren. Van cactus, rode peper, vanille tot kokosjenever, je kan het zo gek niet bedenken. Tip: hou het bij maximaal drie shotjes als je daarna nog wilt gaan stappen.
Groentemarkt 12, Gent

Doen: maak een boottochtje

img_6312

Varen is altijd leuk; je ziet dingen die je anders niet ziet en dankzij de gids, die meegaat op de boot, leer je ook nog het een en ander over het historische centrum. Geen zin om met andere toeristen op een boot te zitten? Huur dan een kano!  
https://visit.gent.be/nl/boottochten-op-de-gentse-binnenwateren?context=tourist

 

andere artikelen