Gek op de Libanese keuken? Ga dineren bij Fenicie in Amsterdam-centrum

In Purmerend is het restaurant al jarenlang razendpopulair en daarom werd het hoog tijd om een vestiging te openen in de hoofdstad. Het Libanese Fenicie zit sinds begin februari gevestigd op het Leidseplein Amsterdam waar voorheen Gastrobar Paris van Ron Blaauw zat gevestigd. Your Daily Life was uitgenodigd voor de opening om het menu te komen proeven. 

Wie wel eens gegeten heeft bij Paris ziet herkent nog veel aan het restaurant. De indeling is zo ongeveer hetzelfde alleen zijn de stoelen en banken anders en heeft het restaurant meer kleur en sfeer gekregen en nog belangrijker: de gerechten op de kaart zijn veel lekkerder en anders. Want hoe vaak eet je nou Libanees? Wij te weinig jammer genoeg, maar daar gaat na vandaag zeker verandering in komen. Bij Fenicie hebben ze een enorme kaart met ontzettend veel keuze en omdat Libanees behoorlijk goed vult ga je hier waarschijnlijk nog wel vaker terugkomen om meerdere gerechtjes te komen proeven. 

fenicie1

Koude & warme mazza's

Speciaal voor de mensen die niet zo goed in keuzes maken zijn er verschillende menu's. Zo krijg je voor slechts 35,50 euro p.p. twee salades, vijf koude mazzas, een warme vis mazza en een vis mazza van de houtskool grill. Mazza's zijn kleine gerechtjes om te delen en hierbij kan je denken aan hummus, baba ganoush, falafel of kippendijen gemarineerd in knoflook. Qua vleesgerechten heb je keuze uit entrecote, kebab en rib-eye en qua vis zijn de gegrilde zalm met een saus van tahin en de coquilles aan te raden. 

Na een tafel vol heerlijke mazza's hopen we dat je ruimte over hebt voor het dessert, want ook daar zijn ze in Libanon een ster in. Natuurlijk staat er traditionele baklava metdadels en walnoten op de kaart maar ook serveren ze een heerlijke romige arak mousse met cookie crumble en appelchips. Je leest het al, hier kom je niets tekort!

Vergeet trouwens niet om de wijnkaart even te checken, want met wijnen uit Libanon is niks mis!

Ben je er klaar voor om de Libanese keuken te ontdekken? Een tafel reserveren doe je via deze website

Adres: Kleine Gartmanplantsoen 11, Amsterdam

andere artikelen