Gek op de Arabische en Mediterraanse keuken? Ga dineren bij Dimitri’s in Amsterdam Oost

Op de hoek van de Insulindeweg waar ooit Yokiyo begon en later Bar Sue huisvestte is deze maand een nieuwe all day spot geopend. Dimtiri's is de place to be in Amsterdam Oost waar je een cocktail kan dringen, rustig een krantje kan lezen tijdens het ontbijt, werken achter je laptop maar waar je bovenal ontzettend gezellig, goed en lekker kunt eten. 

Op het menu bij Dimitri's staan gerechten met een Mediterraans en Arabisch karakter. Bedacht en bereid door Ray Disdrale die met zijn 22-jarige leeftijd de jongste chef van Amsterdam is. Jong, maar ontzettend ervaren want de chefkok heeft nogal een indrukwekkende cv. Zo werkte hij eerder bij het Okura en Hilton Double Tree. Zoals je begrijpt waren de verwachtingen dus hoog toen we aan tafel schoven. 

dimitris 2

We lieten ons verrassen door Ray, die ons een zo'n goed mogelijke indruk wilde geven van de uitgebreide kaart. We startten met een borrelplank met pitabroodjes, komkommer, wortel en drie verschillende sausjes om in te dippen: labneh, hummus en baba ganoush. Een goed begin. Daarna werden we verrast met verschillende mezze's (vega, vis en vlees) van het menu. We proefden de zeebaars ceviche, de zalm met een wasabi sorbet en de tijgergarnalen. Verder aten we een heerlijk gerecht van geroosterde prei met ciabatta crumble, iberico fingers en runderstoof met champignons en gepofte knoflook. 

dimitris 3

Alle gerechtjes waren mooi en strak opgemaakt, goed op smaak en de porties waren groot genoeg om met z'n tweeën te delen. De gerechtjes kosten gemiddeld 6,50 euro per stuk en aan een stuk of vijf heb je met z'n tweeën zeker genoeg. Eten bij Dimitri's is naast lekker dus ook heel erg betaalbaar. 

dimitris 4

Ontbijt en lunch hebben we bij Dimitri's nog niet geprobeerd, maar de kaart met daarop onder andere pancakes, eggs benedict, crostini bieten hummus en rundertajine doet ons het water in de mond lopen. 

Dimitri's is van dinsdag t/m zondag geopend. 
Adres: Insulindeweg 1, Amsterdam
Reserveren: www.dimitris.amsterdam

Foto's: Peter Cernohorsky

andere artikelen