Eten met Chefmate: de culinaire marktplaats voor huisgemaakte gerechten

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en gerechten te bedenken. Maar met het warme weer van de afgelopen tijd heb ik mijn culinaire hobby op een laag pitje gezet. Om niet voor het standaard alternatief te gaan als een van de thuisbezorgbedrijven, koos ik voor Chefmate. Lieve, culinaire Amsterdammers maken een maaltijd die ik kan ophalen.

Door Eline Vedder

De eerste blik op de website zorgt ervoor dat het water mij in de mond loopt. De foto’s zien er allemaal erg lekker uit en de afbeeldingen van de chefs erbij maken het meteen persoonlijk. Ik kies voor een Marokkaans gerecht (8,40 euro), want ik ben gek op buitenlands eten. Ik bestel het voor de volgende dag.

Zestig minuten zou het moeten duren tot ik te horen krijg of de chef mijn aanvraag goedkeurt. Na een paar uur niks gehoord te hebben, contact ik de vriendelijke klantenservice. Zij laten weten dat de bestelling niet door kan gaan en bieden netjes een alternatief aan: vegetarische Japanse noedels met bosui, ei, wortels en ui (9,60 euro). Twee porties voor minder dan tien euro. Daar zeg ik geen nee tegen.

Ik hoef hiervoor niet zelf de deur uit en de volgende middag staat stipt op tijd een bezorger voor de deur. De Japanse Noedels smaken prima en de groenten zijn lekker knapperig. Ik heb het gerecht wel nog even moeten opwarmen.

gerecht 1

Chefmate smaakt tot nu toe naar meer. Ik bestel voor de volgende dag een Italiaanse risotto Tartufo met Parmigiana di melanzane. De bestelling van 15 euro wordt helaas afgekeurd. Dan ga ik voor de tweede keus. Ik heb over twee dagen afgesproken om samen met een vriendin te lunchen, dus daar komen de schalen hummus goed bij van pas. Baba Ghanoush, Tahini, Red Pepper en Beet hummus, het ziet er heerlijk uit. Ik zie de volgende ochtend dat de bestelling ter waarde van 26 euro ook is afgekeurd. Het duurde weer langer dan de aangegeven zestig minuten. Dit gebeurt dezelfde week nog een keer. Dat wordt toch maar zelf de keuken induiken.

Onderhand heb ik zin gekregen in de heerlijke gekleurde zoetigheid die er op de website te zien is. Het worden de Vanille cupcakes (15,60 euro voor zes stuks) met Framboos glazuur en Homemade Brownies Salted caramel. Ik ga ditmaal voor de leuke optie die Chefmate biedt: de verrassingsmaaltijd. Binnen een uur is de aanvraag geaccepteerd. Ik haal het gerecht een paar dagen later op in Buitenveldert, waar ik word opgewacht door de glimlachende cheffin. Het verrassingsgerecht is tofu met rijst, komkommer en sesam. Met een tasje vol eten vertrek ik van haar huis. Spiekend door het keukenraam zie ik de ingrediënten nog staan. Lekker vers dus.

gerecht 2

De zoetigheid smaakt zoals het eruit ziet; heerlijk. Ik weerhoud mijzelf er met moeite van om niet alles in een keer op te eten.

gerecht 3

Terwijl de voorraad zoetigheid in de koelkast met de dagen steeds kleiner wordt, plaats ik nog een bestelling op de website. Mijn bestelling voor Linzen Wild Moa Pie, Mushroom Wild Moa Pie en een verrassingsgerecht (6 euro) kan ik vier dagen later ophalen. De chef maakt een gezellig praatje en vertelt enthousiast over haar hobby om pies te maken. Omdat voor beide gerechten is gekozen voor de vegetarische variant, is de chef ervan uitgegaan dat de derde optie ook geen vlees of vis moest bevatten. Erg netjes. Dat de taarten thuis nog twintig minuten in de oven moeten, komt niet overeen met de belofte op de website. Het zou een warm gerecht zijn. Ze smaken er niet minder lekker door.

gerecht 4

Chefmate is een lekkere en leuke ervaring. Een dingetje is wel dat de bestellingen de grootste kans hebben om geaccepteerd te worden wanneer je deze meer dan twee dagen van tevoren aanvraagt. Ik weet soms in de ochtend nog niet wat ik diezelfde avond ga eten, dus het kan zijn dat je dit nogal wennen – en vooral plannen – vindt. De verrassingsmaaltijden hebben een grotere kans om diezelfde dag geaccepteerd te worden. Een functie aan de website toevoegen waarin je dieet- of eetwensen kan aanvinken zou deze optie erg aantrekkelijk maken.

Chefmate gaat erom dat het anders is dan standaard bezorgdiensten. Ik kwam uit mijn werk, fietste fluitend naar de bestemming, het zonnetje op mijn gezicht. Om van een van de chefs het tasje met lekker eten aan te pakken. De website is hiermee een culinaire marktplaats voor diverse, smaakvolle gerechten. Eetsmakelijk!

Benieuwd geworden naar Chefmate? Check hier wie er in jouw buurt allemaal deelnemen. 

andere artikelen