Ga op culinaire en mysterieuze reis bij restaurant Bellezza in Amsterdam

Restaurant Bellezza op de Wallen in Amsterdam zit nogal goed verstopt maar als je het eenmaal hebt gevonden dan sta je aan het begin van een heel bijzonder culinair, mysterieus en audiovisueel avontuur. En dat ook nog eens met uitstekende gerechten, wijn en fijne mensen in de bediening.

Zodra je op de Wallen bent aangekomen is het even zoeken naar de locatie. Gelukkig weet een portier ons de weg te wijzen en terwijl we door een steegje lopen belanden we op een kleine binnenplaats. Dit was ooit de binnenplaats van het Bethaniënklooster waar de nonnen rondliepen en op die geschiedenis is de eigenaar van het restaurant terecht trots.

Audiovisuele fine-dining experience

Bellezza is een plek die je vaak kunt bezoeken want het menu wisselt om de drie maanden en word elke keer geïnspireerd door een nieuw thema. Toen wij er te gast waren was het thema ‘Food is my Religion’ dat een eerbetoon is aan de geschiedenis van de locatie van het restaurant. Speciaal voor deze editie heeft kunstenares Chan een audiovisuele 3D-show ontwikkelt die de gerechten complimenteert. Terwijl je dus aan het smullen en borrelen bent zie je in om je heen geprojecteerde video’s nonnen voorbij komen die de kaarsen digitaal aansteken en je bord opmaken.

Culinair 7-gangenmenu op hoog niveau

Het menu is samengesteld door chef Davy van Wezel en bestaat uit 7-gangen en kost 87,50 euro. Hiervoor krijg je écht fantastisch eten dat eruit ziet als kunstwerkjes.

Onze hoogtepunten waren toch wel de gepocheerde oesters met champagne en yuzu, de gekonfijte octopus en het knapperige taartje met artisjok, yuzu en koffie. Bij al deze 7 gangen kregen we een bijpassend wijnarrangement geschonken. Voor deze wine pairing betaal je er uiteraard nog een bedrag bovenop.

Voor de mensen die vega of vegan zijn is er ook een heel menu samengesteld. Mijn tafelgenoot bestelde het vegen-menu en zei dat ze in tijden niet zo goed had gegeten. En dat geldt ook zeker voor het ‘normale’ menu.

Ga op avontuur met Bellezza

Eten bij Bellezza is dus een hele beleving. Niet alleen door het eten, en de audiovisuele show maar ook doordat je je verplaatst naar andere ruimtes. Zo dineer je in een hele mysterieuze spiegelzaal waar je met alle gasten plaatsneemt aan een grote ronde tafel. Voor het dessert mag je je een verdieping hoger verplaatsen en tot slot sluit je de avond nog een verdieping hoger af in de speakeasybar van Bellezza waar je onder andere heerlijkste pornstar martini’s drinkt.

Restaurant Bellezza is de place to be als je op zoek bent naar een bijzondere avond en de hele avond de tijd hebt. Bij je jarige bff, je ouders of op een romantische date scoor je met een reservering bij Bellezza sowieso punten.

Restaurant Bellezza
Oudezijds Achterburgwal 99a, Amsterdam

andere artikelen