Aziatische street food & goddelijke sushi bij Fred’s Kitchen op de NDSM-werf

Dat Amsterdam Noord steeds leuker en populairder wordt weten we allemaal. Je vindt er de bierbrouwerijen, een kaasproeflokaal, leuke barretjes maar wat er nog miste is een zaak waar je echt lekkere sushi eet. Met de komst van Freds Kitchen op de NDSM-werf hoef je dat niet meer te missen. 

Freds Kitchen opende haar deuren aan de Amsterdamse haven begin januari voor lunch en diner. Na een lastige start omdat ze, logisch ook, nog een beetje zoekende waren hebben ze nu gevonden waar ze goed in zijn en dat is Asian streetfood. Dat betekent: heel veel sushi, dim sum, gyoza en nog veel meer lekkers. Ja, een keuze maken is moeilijk bij Freds Kitchen want de kaart is enorm en we zijn, en dat komt echt niet vaak voor,  nieuwsgierig naar alles! 

foto 1

We starten de avond met een glaasje bubbels en sushi, want daar staat het restaurant toch wel een beetje bekend om. Speciaal voor sushi hebben ze de een kok van het Conversatoruim Hotel laten overkomen. Al op 16-jarige leeftijd raakte hij geïnteresseerd in de Japanse keuken en experimenteerde hij met sushi. Na een indrukwekkende sushicarriere is hij nu bij Freds Kitchen verantwoordelijk voor de Rolls en ja, die zijn verrukkelijk. Vooral de crispy oshi tuna Tartar (8 euro) en de double salmon urumaki (17,50 euro) zijn het uitproberen waard. 

foto 2

Tijdens ronde twee en drie worden we verrast met gyoza (4 euro) en dismum (6 euro), gevolgd door een heerlijk gerecht van steak met zwarte knoflook, krokante uit en gerookte sesam (8,50 euro) en steam Buns met pekingeend (6,50 euro). Allemaal ontzettend lekker, maar de steak is uit dit rijtje toch wel onze lievelings. Ook van andere gasten overigens, want dit gerecht wordt net als de sushi heel veel besteld. 

foto 3

We kunnen wel stellen dat Fred's Kitchen ons nogal heeft verrast. Met de smaken, de opmaak en ook zeker het super vriendelijke en gastvrije personeel. Ook het rustige terras is erg prettig, alleen zit het nogal afgelegen op de NDSM-werf en is het niet perse een hele gezellige omgeving. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om het eten en drinken en daarvoor zit je bij Fred's Kitchen helemaal goed. 

Adres: Kraanspoor 5, NDSM Amsterdam
Reserveren: www.fredskitchen.nl

andere artikelen