Heerlijk luchtige Amerikaanse pannenkoekjes met bosbessen. Perfect voor een lazy Sunday breakfast of brunch. Altijd al willen weten hoe je je pannenkoeken zo luchtig mogelijk krijgt? Het geheim zit hem in het splitsen van de eieren. Door het eiwit apart op te kloppen met wat suiker krijg je die perfecte American fluffy pancakes. Niet zo een zoetekauw? Ga dan eens voor de hartige variant en serveer met bacon en maple syrup.
Ingrediënten:
(voor 6 mini pannenkoekjes)
- 2 eieren
- 85 gram bloem
- 100 ml melk (je kan ook plantaardig melk gebruiken)
- 1 eetlepel suiker
- 1 handje bosbessen
- Evt. Griekse yoghurt, honing en poedersuiker
Bereidingswijze:
- Splits het eigeel van het eiwit. Meng het eigeel, bloem en melk met een garde tot een luchtig beslag.
- Klop het eiwit stijf met wat suiker. (handmixer of keukenmachine)
- Voeg het eiwit voorzichtig met een spatel toe aan het beslag. Voeg de bosbessen aan het mengsel toe en meng door elkaar.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak een pannenkoek per keer. Draai de pannenkoek wanneer er kleine luchtbelletjes bovenop verschijnen.
- Stapel de pancakes op elkaar en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt, honing, poedersuiker en wat extra bosbessen.