Festival Landjuweel wordt extra groot gevierd dit jaar

Vanaf donderdag 27 juli viert Ruigoord officieel haar 50ste verjaardag en dat wordt groots gevierd op Landjuweel-festival, dat op die dag ook van start gaat. Natuurlijk moet daar uitgebreid bij worden stil gestaan en dus zal er die dag om 17.00 uur een magische openingsceremonie plaatsvinden.

Wie een trouwe bezoeker is van Landjuweel weet dat het Ruigoord-dorp helaas niet meer toegankelijk is voor festival-bezoekers maar dat er een heel nieuw festivalterrein is gebouwd naast het dorp. Dat terrein zal deze editie van Landjuweel voor het eerst in gebruik genomen worden. De organisatie belooft dat ook dit terrein bestaat uit meerdere paadjes en verborgen plekjes wat het Ruigoordsdorp zo bijzonder maakte. Dit jaar kun je bij vijf verschillende podia terecht voor muziek en theater.

Na het officiële openingsmoment kun je in een muzikale parade het dorp doorlopen om aan te komen bij vuurkok Andre Amaro, die een diner heeft gekookt in grote terra cotta potten. Vanaf dat moment gaat de muziek overal aan en is Landjuweel officieel geopend.

Tickets voor Landjuweel op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn hier te koop.

Lees ook:
Festivalseizoen 2023: 8 x de leukste feestjes

andere artikelen