Faye’s recept: Winterse pasta

Dat koken heb ik natuurlijk niet van een vreemde. Al zolang ik mij kan heugen maakt mijn moeder met ‘niks in the fridge’ nog een sterrenmaal. Fascinerend, maar vooral inspirerend. 

We geinen wel eens dat we samen een boek moeten maken. ‘The old and the new generation’. Mam is de lekkerbek en ik die gezonde trien. 'Best of both worlds' toch? 

Deze week zijn we samen tot een lekker winters recept gekomen: pasta met de groenten van nu. Verser dan dit krijg je het niet. 

ingredienten-pasta

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten
– 500 gr gehakt
– 1 fles pompoen / kleine ronde pompoen*
– 1 winterpeen 
– 2 rode uien 
– 3 teentjes knoflook
– 1 courgette
– Verse basilicum
– 1 kg tomaten (+/- 10 tomaten)
– 1 kippen boullionblokje
– Biologische volkoren spaghetti 
– Peper en zout naar keuze

* Ik heb ongeveer ¾ van de pompoen gebruikt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de voorgesneden pompoen, scheelt je een hoop tijd! 

Bereiding
Snijdt alles in blokjes, hoeft niet heel klein maar ook niet te groot. Bak vervolgens de knoflook en ui in olijfolie totdat de ui wat glazig wordt. Doe daar de courgette, winterpeen en pompoen bij. Bak dit totdat je de groenten met een spatel lichtelijk kunt breken. Bak het uiteraard nooit bruin. Vervolgens doe je de gesneden tomaten en verse basilicum erbij. Roer het goed om en laat de pan vervolgens op laag vuur staan zodat het geheel kan stoven totdat het gaar is. 

In de tussentijd kun je lekker het gehakt rullen met wat peper en zout naar wens. Wanneer de groenten beetgaar zijn doe je het in delen in de blender. Doe de saus vervolgens bij het gehakt, meng het allemaal lekker door elkaar en de saus is ready to serve! 

Wat betreft de spaghetti, kook deze volgens de verpakking maar voeg er een beetje olijfolie bij en een blokje kippenbouillon. Dit geeft de pasta een vollere smaak en zorgt ervoor dat de slierten niet aan elkaar blijven kleven. 

Vrolijk het bordje op met wat verse tomaatjes, een blaadje basilicum en wat parmezaanse kaas bijvoorbeeld. Ik zeg maar altijd zo: “ Eten moet een feestje blijven”.

Wil je meer inspiratie:
Om zelf te maken: Guilty Pancakes
Om zelf te maken: Bloemkoolrijst
Faye’s recept: Patatas bravas
Faye’s recept: Homemade crackers
Nog meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina

andere artikelen