Faye’s recept: Vietnamese spring rolls

Bij ‘ Viet View' in de Foodhallen Amsterdam maakte ik voor het eerst kennis met Vietnamese spring rolls. Ik wist niet wat mij overkwam en dacht: dit moet ik zelf ook proberen.

Ik kwam tot de conclusie dat deze healthy rolls vrij makkelijk te maken zijn. Ideaal als tussendoortje, lunch of om mee te nemen naar het park met deze warme dagen waarop je toch vaker behoefte hebt aan een lichte maaltijd.

Wat heb je nodig voor 6 spring rolls:

Ingrediënten
– 6 rijstvellen (te koop bij een toko of Albert Heijn)
– 50 gr rijstnoedels
– 1 avocado
– Witte kool en wortel mix
– Verse munt
– Garnalen en verse zalm  

Bereiding

Zorg eerst dat je de rijstnoedels bereid zoals hoe vermeldt staat op de verpakking. Trek ze met een vork goed uit elkaar en giet de noedels af met koud water. Zorg dat ze goed uitgelekt zijn.

Snijd de avocado in reepjes en pluk de verse munt.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week een rijstvel ongeveer 30 – 45 sevonden in het water. Het rijstvel moet zacht en vormbaar worden maar niet te slap.

Verdeel vervolgens de rijstnoedels, avocado, witte kool en wortel mix, munt en de garnalen of zalm in het midden van het vel. Vouw daarna eerst de zijkanten naar binnen en rol hem dan voorzichtig op.

De spring rolls kun je natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Je kan ze prima een nachtje bewaren in de koelkast, maar ik moet er wel bijzeggen dat ze vers het lekkerst zijn. en een nachtje bewaren in de koelkast. 

Tip: serveer de spring rolls met een chili- of sojasausje.

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

 

andere artikelen