We letten tegenwoordig allemaal op wat we eten. Hoeveel suikers ergens inzit, of het ons dik maakt, maar ook over waar ons eten vandaag komt. Met als gevolg dat sommige mensen over gaan op bijvoorbeeld een ‘vegan lifestyle’. Of in ieder geval proberen te minderen met vlees en vis. Niks mis mee, want er zijn genoeg lekkere recepten, zoals deze fijne rucola stamppot bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Ingrediënten
– 1 flespompoen
– 4 zoete aardappelen
– 1 zak rucola
– 1 rode paprika
– ½ courgette
– 2tl gemberpuree
– 2 tl knoflookpuree
– Basilicum olijfolie
– Balsamico stroop
– Peper en zout naar keuze
Bereiding
Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappel en pompoen eerst beetgaar om het vervolgens te bakken in een wokpan samen met wat basilicum olijfolie, de gember en knoflook. Hak het met een spatel goed fijn en laat het op laag vuur een beetje bakken.
Ondertussen snijd je de paprika en courgette in kleine stukjes en mix je dit met de rucola en wat balsamico stroop.
Als de zoete aardappel en pompoen mix goed gaar is, prak je het goed fijn en serveer je dit op een bord met de rucola sla.
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.