Faye’s recept: Broccoli-avocado soep met een vleugje kokos

Zoals jullie wellicht hebben gelezen was YourDailyLife afgelopen week aanwezig bij de boeklancering van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld. Food Talk is een prachtig boek geworden met heerlijke glutenvrije recepten waar het kookhart sneller van gaat kloppen. 

Ik heb mij deze week laten inspireren door deze twee dames. Het recept staat niet in hun boek, maar ik werd wel op het idee gebracht om alleen maar pure en verse producten te gebruiken en dat resulteerde in dit smaakvolle recept.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Ingrediënten
– 1 broccoli stronk
– 1 rijpe avocado
– 2 grote handen verse bladspinazie
– 200 ml kokosmelk
– water
– 1 rode ui  
– 2 tenen knoflook  
– 1 kippenboullionblokje
– goede scheut gembersiroop  
– 2 tl himalaya strooizout   
– verse koriander

Bereiding

Fruit de gesneden rode ui en knoflook aan in een beetje olijfolie en meng er een scheutje gembersiroop doorheen. 

Snijd de brocolli in grote stukken inclusief de stronk en doe deze in de soeppan. Vul de soeppan met water totdat de broccoli voor het grootste gedeelte onder water ligt. Doe vervolgens het bouillionblokje er bij en laat de broccili beetgaar koken.

Wanneer de broccoli beetgaar is mix je het geheel met een staafmixer (of je kunt het eventueel in een blender overgieten). Wanneer het een egale massa is geworden, voeg je de verse bladspinazie eraan toe, de avocado en de kokosmelk en mix je dit vervolgens weer met een staafmixer (of in de blender).

Voeg wat zout toe aan de soep en laat de soep op laag vuur pruttelen. Roer gedurende 5 minuten af en toe door de soep heen en de soep is klaar om geserveerd te worden.

Tip: Vers gesneden koriander door de soep geeft een lekkere bite. Maar pas op: gebruik niet teveel, want de smaak is zeer overheersend. 

fayre recept 1

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

 

 

andere artikelen