“You either like it or hate it”. Fruit in je eten is niet voor iedereen weggelegd maar dat dit gerecht met een tropisch tintje verfrissend is, is een feit. Het gerecht heeft iets weg van Pilav, een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Het is van origine een bijgerecht, maar kan makkelijk gegeten worden als hoofdgerecht.
Hier mijn variatie op Pilav:
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Ingrediënten
– 400 gr basmatirijst
– 500 gr kipfilet (of kippendijfilet)
– 2 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik blokjes tomaat (400 gr)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
– 1 blik halve perzikken op lichte siroop (410 gr)
– Peper en zout naar wens
Bereiding
Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking. – “Bij het echte recept van Pilav, bakken ze rijst met boter in de pan. Heerlijk!”
Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes. Bak deze met wat olijfolie totdat de ui glazig is. Doe er vervolgens de gesneden kip bij. Snijd ondertussen de perzikken in kleine stukjes en voeg deze bij de rest als de kip begint te garen.
Als laatste voeg je de tomatenblokjes, puree en 100ml van de siroop van de perzikken toe. Vervolgens laat je de de pan met daarin alle ingrediënten een kwartier op laag vuur pruttelen en voilà, je gerecht is klaar om geserveerd te worden!
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.