Faye’s recept: Poke Bowl

Poke wat? Poke bowl, de nieuwe trend, overgewaaid vanuit Hawaï, op het gebied van gezonde voeding. Poke betekent snijden in het Hawaiiaans en het komt van de manier waarop de vis wordt gesneden. Maar als je het mij vraagt passen deze ingredienten helemaal thuis in de Japanse keuken.

Wat heb je nodig voor 4 personen :

Ingrediënten rijst
– 250 gr sushirijst
– 400 ml water
– 5 eetlepels rijstazijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kristalsuiker

Ingrediënten bowl
Verse zalm
– Sojabonen
– Avocado
– Zeewiersalade
– Sesamzaadjes

Ingrediënten marinade zalm
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel yogonaise
– 1 theelepel wasabi
– 1 theelepel honing
– 1 eetlepel citroensap

Ingrediënten komkommersalade
– Komkommer
– Azijn (wit)
– Gembersiroop
– Peper en zout

Bereiding
Breng de rijst aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en kook de rijst 15 minuten. Draai het vuur uit en laat de pan nog zo'n 15 minuten staan met de deksel er op (belangrijk!). Verwarm ondertussen in een klein pannetje het rijstazijn, zout en suiker als dressing over de rijst.  

Meng de ingrediënten voor de marinade van de zalm, snijd de zalm in kleine blokjes, meng het samen en zet het vervolgens in de koelkast.

Schaaf de komkommer in lange slierten en meng het met een flinke scheut azijn en gember siroop. Breng het verder op smaak met wat peper en zout en zet dit ook even in de koelkast.

Wanneer de rijst is afgekoeld kun je de ‘bowl’ opmaken met de rest van de ingrediënten. Je kunt natuurlijk met van alles variëren. Denk bijvoorbeeld aan kip met sesamzaadjes of tonijn. Maar een poke bowl met reepjes ei en stukjes radijs is ook overheerlijk!

Laat je ons weten hoe jouw favoriete poke bowl eruit ziet? Mail jouw zelfgemaakte poke bowl naar info@yourdailylife.nl en maak kans op het nieuwe kookboek van Jet van Nieuwkerk, een groot liefhebber van de poke bowl. 

Poke bowl 2

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

andere artikelen