Faye’s recept: Patatas bravas

Ik heb mij er lang tegen verzet. Koppig hield ik mijn winterjas netjes daar waar hij al een tijdje stof lag te vangen. Het is alweer november en dan nodigt de bank wel heel erg uit. Heerlijk met lekkere hapjes Netflixen totdat je erbij neervalt. 

Ondertussen droom ik nog even over de zomer. Die heerlijke vakantie naar Ibiza. Uitgaan tot in de vroege ochtend, drankjes drinken, uitbrakken in de zon. Of was het nou strandhoppen, zandkastelen bouwen en tapas eten.. Genoeg gedroomd. Terug naar de realiteit. Om toch nog een beetje zomer in je keuken te halen, heb ik een heerlijk recept voor jullie. En je hoeft geen Jamie Oliver te heten om het te laten slagen.

ibiza

Wat heb je nodig voor 2 personen :

Ingrediënten kip
– 2x kipfilet
– Tomatenpuree
– Mozzarella
– Italiaanse kruiden
– Olijfolie
– Optioneel : peper en zout 

Ingrediënten Patatas bravas
2 grote zoete aardappelen
– 1 el paprika poeder
– 1 tl chilipeper poeder
– 1l arachideolie

Ingrediënten Salade
3 tomaten
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– Fetakaas (hoeveelheid naar wens)
– 1 el balsamico azijn
– Verse basilicum
– Optioneel: peper en zout 

Ingrediënten Aioli
1 eierdooier
– 1 teentje knoflook
– 2 tl mosterd
– 2 el griekse yoghurt
– 1 el olijfolie
– 1 el citroensap
– Optioneel: peper en zout 

Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snij deze in blokjes. Bak (frituur) ze in ruim arachideolie voor ongeveer 3 minuten wanneer de olie al is verhit. Laat ze vervolgens uitlekken, meng ze met de kruiden en laat ze ongeveer 20 minuutjes afkoelen. In die 20 minuutjes kan je dus mooi de rest voorbereiden! 

Snijd enkele sneetjes in de kipfilet. Zorg dat je de kipfilet niet helemaal doorsnijd. Vervolgens vul je de sneetjes met tomatenpuree en mozzarella. Strooi er wat Italiaanse kruiden over heen, peper en zout en een klein beetje olijfolie.

Wanneer de aardappeltjes zijn afgekoeld schuif je ze samen met de kipfilets in de voorverwarmde oven (180 gr) voor 30 minuten. 

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klaar sausje, lekker makkelijk. Maar na het proeven van jouw eigengemaakte aioli wil je eigenlijk niet anders meer. En voor de tijd hoef je het niet te doen. Je snijd de knoflook in kleine stukjes doet de rest van de ingrediënten er bij en het sausje is klaar en vele malen lekkerder dan die kant en klare! Tip: Onthoud dat dit sausje ook heerlijk is als een dipje voor bij een aantal andere tapas. 

De salade is een kwestie van de boel snijden, door elkaar husselen, dressing er over en klaar! 

tomatensalade

Hoewel je deze fijne hapjes niet kunt eten in je bikini en het ultieme gevoel dus niet helemaal terug kunt halen, moet je maar zo denken, die buik hoef je niet in te houden en je kunt gerust nog een keer opscheppen. Niemand die het ziet in die wintertrui. Hallo extra kilo’s. 

Wil je meer inspiratie:
Om zelf te maken: Guilty Pancakes
Om zelf te maken: Bloemkoolrijst
Nog meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina

andere artikelen