We kunnen de zomer al ruiken. Maar hoe mooier de dagen worden, hoe minder we zin hebben om te koken. En in een warme hap hebben we dan al helemaal geen zin. Frisse salades zijn daarom een uitkomst en de keuze is reuze!
Salade Serano
– Rucola slamelange
– Sperziebonen
– Cherrytomaatjes
– Seranoham
– Mozzarella
– Pijnboompitten
Dressing:
– Balsamico
Bereiding:
Kook de sperziebonen, maar niet te gaar want anders worden ze slap. Bak de seranoham en de pijnboompitten kort op het vuur. Mix vervolgens alles en besprenkel het met wat balsamico dressing.
Tip: Serveer deze salade in de zomer met wat stukken meloen er doorheen!
Salade Surimi:
– Rucola slamelange
– Surimisticks
– Rode ui
– Ei
– Cherrytomaatjes
– Komkommer
– 75 gr. geitenkaas
– 2 theelepels sesamzaadjes
Ingrediënten dressing:
– 2 el mosterd
– 1 el honing
– 1 el griekse yoghurt
– sap van ½ citroen
– 1 tl knoflookpoeder
– verdunnen met water
Bereiding:
Kwestie van de boel snijden, de eitjes koken en husselen maar! Voor de dressing mix je alle ingrediënten samen. Hou je van een dikkere dressing? Doe er dan wat minder water bij. Is een dunne dressing meer je ding, gebruik dan wat meer water.
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.