Faye’s recept: Homemade crackers

Zou jij weten hoe je crackers moet maken? Ik in eerste instantie ook niet. Het leek mij altijd heel veel werk, maar ik kan jullie vertellen dat het een ‘piece of crackers’ is. En ik geef toe, dit ziet er misschien wel te gezond uit. Te ‘quinoa-kutterig’ (dus toch!). Maar ik bedoel, je eigen crackers maken. Ik kan je vertellen dat ik dit een aantal jaar geleden dus echt niet van mijzelf had verwacht. Ik moest niet aan crackers denken. 

‘We’ zijn tegenwoordig allemaal of van het 'super healthy' gebeuren of van het snelle werk. Laat dit nu een recept zijn met het beste van beiden. Gezond en makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig voor +/- 8 crackers

Ingrediënten
– 125 gr gebroken lijnzaad
– 50 gr zonnebloempitten
– 50 gr pompoenpitten
– 50 gr cranberry’s*
– 25 gr sesamzaad
– 1 tl zeezout
– 200 ml water

* Mocht je cranberry’s te zoet vinden, of niet lekker vinden, kan je deze er uit laten en het water aanpassen naar 180 ml water

zaden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

Hak de cranberry’s in kleine stukjes en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten inclusief het water in een grote kom. Laat het geheel ongeveer 30 minuten rusten zodat het vocht goed er in kan trekken.

Na 30 minuten is het mengsel een dikke massa geworden en kun je het verdelen over de bakplaat. Spreid het zo uit dat er een rechthoek op de plaat ontstaat. Leg vervolgens nog een vel bakpapier er over heen en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan zodat het overal een gelijke hoogte heeft. Verwijder vervolgens het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 30 minuten in de oven.

Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Mochten de crackers niet droog genoeg zijn kun je ze omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant ook mooi en knapperig. 

Crackers zijn te versieren met van alles en nog wat. Keuze is reuze zullen we maar zeggen. Van kipfilet tot aan Hüttenkäse met tomaat tot aan Nutella(!). It’s all about the balance right? 

faye-met-cracker

Wil je meer inspiratie:
Om zelf te maken: Guilty Pancakes
Om zelf te maken: Bloemkoolrijst
Faye’s recept: Patatas bravas
Nog meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina

andere artikelen