Ik gebruik het woord ‘healthy’ niet. Want 'healthy' is gewoon om geen enkele vorm van brownie te eten. Dat gezegd te hebben, deze variant is wel een stuk verantwoordelijker dan een ‘normale’ brownie. Is hij net zo lekker als de echte suikerbom? Dat laat ik aan jullie over!
Ingrediënten:
– 1 blik zwarte bonen (400 gr)
– 6 grote dadels (laat deze eerst een kwartier weken in warm water)
– 4 el cacaopoeder (puur)
– 3 el kokosolie (gesmolten)
– 2 tl bakpoeder
– 2 eieren
– 1 tl vanille extract
– 2 el honing
– 2 repen pure chocolade (99%)
– Walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af met water en laat ze nogmaals goed uitlekken.
Meng met een keukenmachine (of blender) de zwarte bonen samen met alle andere ingrediënten (behalve de walnoten en de repen chocolade) tot een egaal beslag.
Roer de stukjes walnoten er met een lepel door heen. Bekleed een kleine brownievorm of cakevorm met bakpapier en giet het beslag er in.
Leg er wat hele walnoten bovenop en bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven. Test met een satéprikker of de brownie niet nog te nat is.
Laat de brownie goed afkoelen en snijd het in stukken. Verwarm in een steelpannetje de 2 repen chocolade op laag vuur en blijf roeren totdat het helemaal is gesmolten. Gebruik dit als garnering voor op de brownies.
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.