Faye’s recept: Gambasalade

Als je tegenwoordig een salade als hoofdmaaltijd eet krijg je al gauw de vraag of je op dieet bent. Het wordt vaak gezien als een bijgerecht, maar als je de juiste ingrediënten samenvoegt zal je zien dat een salade net zo goed vult als een bord patat met een frikandel. En laat deze optie nou net wat meer verantwoord zijn.

Ingrediënten salade 2 personen
– 200 gr (bio) gamba’s
– 1 limoen
– 100 gr stukjes kokosnoot
– 1 stronk bosui
– 350 gr verse mango
– 1 zak rucola sla melange  
– 75 gr geitenkaas
– 2 theelepels sesamzaadjes 

Ingrediënten dressing
– 1 Avocado
– ½ limoen
– 200 ml kokosmelk
– 1 theelepel kerrie masala

Bereiding
Bak de gamba’s in een wok met wat kokosolie, uitgeperste limoen en wat sesam. Bak de gamba’s niet te lang anders worden ze taai. Ondertussen kunnen de borden bekleed worden met de sla, mango en geitenkaas.

Voor de dressing schil je de hele avocado, stop je deze in de blender samen met de sap van een ½ limoen, 200 ml kokosmelk en 1 theelepel kerrie masala totdat het één egale massa word.

Verdeel de gamba’s over de opgemaakte borden, voeg de stukjes kokos erbij en als laatste de dressing. 

Schermafbeelding 2017-02-07 om 17.30.28

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

 

andere artikelen