Faye’s recept: Egg muffins

We kunnen niet meer om de kerstbomen, kerstkransjes en de kerstborrels heen. Oftewel de kerstgekte is al in volle gang en dat betekent dat we langzaam aan kunnen gaan aftellen. Zoals jullie van de week al hebben kunnen lezen levert kerst, naast heel veel gezelligheid, ook best wel wat stress op. Zeker als het gaat om het kerstmenu. En nu ben ik van mening dat je het jezelf niet al te moeilijk moet maken. Het moet natuurlijk wel een beetje ‘fancy’ zijn, maar het moet wel zo zijn dat je kunt genieten van de gezelligheid en niet alleen van de pannen. 

Ikzelf hou van meerdere hapjes maken of een fijne brunch voorbereiden. Deze muffins zijn ideaal voor bijvoorbeeld een groot gezelschap en zijn zowel warm als koud te eten.

Wat heb je nodig voor 12 muffins:

Ingrediënten
– 7 eieren
– 1 rode ui
– bieslook
– 1 rijpe avocado
– zachte geitenkaas
– 50 gr crème fraîche
– handje verse bladspinazie
– optioneel: Kerrie masala, peper en zout  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de avocado en ui in kleine stukjes. Snijd vervolgens ook de bieslook en spinazie fijn. Kluts alle eieren goed door elkaar en voeg er wat peper en zout aan toe.

Spinazie en geitenkaas muffins
Vul 6 muffinvormpjes eerst met rode ui en wat spinazie, vervolgens wat ei, daarna wat gekruimelde geitenkaas, nog wat ei en als laatste weer wat spinazie en ui.

Avocado en crème fraîche muffins 
Mix het overgebleven ei samen met de crème fraîche en een theelepeltje kerrie masala (optioneel) totdat het geen klontjes meer heeft. Vul 6 muffinvormpjes met de avocado stukjes, vervolgens wat ei, wat bieslook en wat avocado en vervolgens weer ei. 

Schuif de muffins in de oven voor 25 minuten. 

Als de muffins net uit de oven komen zijn ze vrij hoog. Na het afkoelen zakken ze ietsjes in. Ze kunnen direct worden geserveerd met wat verse bieslook eroverheen als garnering.

De keuze is natuurlijk reuze wat betreft combineren. Denk aan zalm met spinazie of bacon en kaas. Ik heb nu gekozen voor de groenere varianten, oogt zo lekker gezond, en dat in een maand waar gezond niet heel erg centraal staat.

egg-muffin-boho

Wil je meer inspiratie:
Om zelf te maken: Guilty Pancakes
Om zelf te maken: Bloemkoolrijst
Faye’s recept: Patatas bravas
Faye’s recept: Homemade crackers
Faye’s recept: Winterse pasta
Faye’s recept: Choco truffels
Nog meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina

andere artikelen