Faye’s recept: de croissantkrans

Als de woorden 'lekker', 'makkelijk' en 'snel' aan een recept worden gekoppeld, maar het ziet er op de foto erg fancy uit, denk ik vaak “yeah sure!”. Bij één van mijn favoriete foodbloggers (Uit Pauline's Keuken) zag ik onlangs de croissantkrans voorbij komen, waardoor ik geïnspireerd raakte. De basis is 'easy', maar de vulling kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik ben de afgelopen week gaan spelen met ingrediënten en dit is mijn favoriet geworden. 

Wat heb je nodig:

Ingrediënten
– 1 blik croissantdeeg (extra groot)
– 6 eieren + 1 ei om in te smeren  
– Verse bladspinazie
– Fetakaas
– Verse groene pesto
– Paar takjes bieslook  
– Maanzaad   

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier (of eventueel aluminiumfolie).

Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte. Leg vervolgens een kommetje op de bakplaat en verdeel de croissantdeeg plakjes rondom het kommetje. Zorg er voor dat de plakjes iets overlappen. Wanneer je ze allemaal neer hebt gelegd, verwijder je het kommetje.

Smeer de plakjes in met pesto. Snijd de spinazie fijn, verdeel dit over de plakjes en verkruimel de fetakaas er overheen. 

open-krans

Vouw vervolgens iedere punt naar binnen zodat er een mooie krans ontstaat. Smeer de croissantkrans in met het losgeklopte ei en garneer de krans vervolgens met wat maanzaad. 

dicht-krans

Bak de krans in ongeveer 15 minuten goudbruin. Mocht de krans al gauw donker worden, dek het dan tussentijds af met aluminiumfolie.

De krans is uiteraard heerlijk om direct uit de oven te eten, maar als hij is afgekoeld is hij evengoed erg lekker!

eind-krnas

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

andere artikelen