Faye’s recept: Bananen-kokosbrood

Bananenbrood wie kent het niet? Als je als hippe foodie dit brood nog nooit hebt gebakken, dan hoor je er eigenlijk niet echt bij. Maar ik moet eerlijk bekennen dat er wel vijf broden de prullenbak in zijn gegaan tijdens het bakken en ik helemaal niet zo lyrisch was over dit hippe gezonde ‘broodje’. Maar als je dan de gouden combi hebt gevonden, dan wil je ook niet meer anders.

Wat heb je nodig voor jouw broodje:

Ingrediënten:
– 100 gr kokosmeel
– 150 ml kokosmelk
– 3 rijpe bananen
– 2tl bakpoeder
– 5 eieren
– 3tl kaneelpoeder
– 1 el honing
– 1 grote hand cranberries (gedroogd)
– 1 grote hand gemixte noten
– kokosrasp
– Cakeblik

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden – Duur: 40 minuten. 
Hak de cranberries in stukjes en mix dit samen met de bananen met een staafmixer. Klop de eieren luchtig en voeg het vervolgens bij de mix van bananen. Het meel, bakpoeder en kaneelpoeder mag er ook aan toegevoegd worden. Om het beslag helemaal egaal te krijgen voeg je de melk erbij. De noten roer je er met een lepel doorheen. Vet vervolgens het cake blik in, leg het bakpapier er in en giet het cakeblik vol. Besprenkel het broodje met wat kokosrasp en laat het goed afkoelen. En tada: een heerlijk machtig plakje om de dag mee te beginnen.

2e foto cake
Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

andere artikelen