Faye’s recept: 3 x gevarieerd ontbijten

0
hoofd onbtijt

Uit onderzoek is gebleken dat het ontbijt bepalend is voor je dag. Oftewel, een goed ontbijt betekent een goede, productieve dag. Jammer genoeg vergeten veel mensen om überhaupt te ontbijten omdat ze 'geen tijd hebben' of het 'teveel werk is'. Daarom drie verassende ontbijtjes die je gegarandeerd goed op weg helpen.

Vloeibaar ontbijt
– 200 gr Skyr of griekse yoghurt
– Fruit naar keuze  (blauwe bessen, peer, grapefruit)
– Mix van zaden en noten (havermout, lijnzaad, walnoten etc.)*
* Gebruik wel droge zaden (dus zonder een suikerlaagje) met ongezouten noten

Weetje: Vaak gebruiken mensen cruesli of granola in hun yoghurt. Deze producten bevatten echter veel (verborgen) suikers. Het suikerlaagje om de cruesli zorgt er voor dat het lekker ‘crunchy’ is. Granola word vaak op smaak gebracht met een laagje honing. Daarom kun je beter kiezen voor droge zaden en je suikers uit het fruit halen.

Cracker

Hartig ontbijt
– 2 spelt of meergranen crackers
– Huttenkase
– Tomaat
– ½ avocado

Weetje: Hüttenkäse zit vol met eiwitten en caseine waardoor je snel gevuld raakt. Ook bevat deze kaas weinig vet. Dit samen met de avocado, welke rijk is aan gezonde vetten en bomvol zit met vezels, maakt dit een gouden combi. 

Verwen ontbijt
– 3 eieren, waarvan 1 met eigeel  
– Courgette
– Gerookte zalm
– Tuinkers

Weetje: Het is een fabel dat het eigeel niet goed is voor je. Wel is het zo dat het eiwit totaal geen vet bevat en het eigeel wel. Als je dus bezig bent met afvallen is het een optie om minder eigeel te eten als je toch eieren wilt eten. Tevens zijn eiwitten goed voor het gewichtsverlies. Eigeel daarentegen is een krachtige bron van vitamines en mineralen. Kortom, beiden hebben goede eigenschappen. Daarom combineer ik van beiden een beetje. 

ei ontbijt

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

house of small wonder

5 x hier moet je eten in Berlijn

In Berlijn stikt het van de goede eettentjes, maar waar moet je nou precies zijn? Wij gingen op onderzoek uit en maakten een selectie van ...