De drie favoriete kookboeken van foodblogger Faye

Eigenlijk houd ik niet zo van het koken uit boeken. Ik kook op gevoel, eigen ingeving en smaak. Maar net als ieder ander ben ik ook wel eens ‘koos inspiratieloos’ en op zulke momenten laat ik mij graag inspireren door anderen. Hieronder deel ik mijn top drie favoriete kookboeken die ik regelmatig gebruik. Ik gebruik deze boeken als inspiratie en basis voor een 'nieuw recept' en neem haast nooit iets letterlijk over. Iets met "een beetje van mijzelf en een beetje van maggie" mentaliteit zeg ik altijd maar. 

Door: Faye Bóné

Food Talk – Kim Feenstra en Bénine Bijleveld

foodtalk

Dit kookboek heeft mij ontzettend verrast. Naast alle mooie plaatjes, want hey, het oog wilt ook wat, staan er onwijs veel lekkere en verrassende recepten in. Alle recepten zijn weliswaar glutenvrij, maar alles behalve saai. Van flammkuchen met geitenkaas en gekaramelliseerde ui tot aan chocolade wafels met kokosroom (ja echt waar!), je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er in. De meiden achter Food Talk bewijzen met dit kookboek dat glutenvrij eten hartstikke spannend, uitdagend en verrassend is. 

Tips van Jet – Jet van Nieuwkerk

tips van jet

Tips van Jet is niet echt een kookboek maar meer een lifestyle boek, en daarom ben ik fan. Ze legt de nadruk vooral op een happy en healthy leven en dat gaat gepaard met meer dan alleen gezond eten. 100 tips die jou helpen om jezelf lief te vinden op elk vlak. En uiteraard staan er 30 lekkere en verrassende recepten in. Niet te streng en al helemaal niet saai zoals Jet haar logan luidt. Wat ik al eerder zei; ik ben fan. 


Easy Peasy – Claire van den Heuvel

easy peasy

Easy Peasy is een kookboek voor kinderen. Bomvol lekkere, voedzame maar tevens ook makkelijke recepten. Ik word niet alleen heel enthousiast van alle lekkere combinaties, maar je kunt er ook boordevol inspiratie uithalen om slimme keuzes te maken om zo de kleinsten een gezonde basis te geven. Wat mij betreft een must have voor alle papa en mama’s onder ons. 

Lees ook:
Kim Feenstra & Bénine Bijleveld over hun nieuwe kookboek Food Talk 
Jet van Nieuwkerk: "Een gelukkig leven draait om meer dan gezond eten"

andere artikelen