Favo pizza spot Fiko opent tweede vestiging in de Pijp Amsterdam

Als pizza-lover ben ik altijd zoveel mogelijk up to date van de laatste pizza gossip. En daar heb ik nu een hele fijne van voor je: pizza hotspot Fiko gaat namelijk een tweede vestiging openen in De Pijp! Nog beter, dit is niet eens gossip meer maar allang bevestigd door Fiko zelf. 

Door Wieke Veenboer

Je kunt ze al kennen van hun grote zaak op de Eerste Constantijn Huygenstraat. Zij zijn wel het ultieme bewijs dat uit eten gaan voor een pizza heus niet alleen in een vreetschuur kan, maar juist ook uitgebreid en zelfs best fancy. Het absolute paradepaardje hier is namelijk de Gold Ricchezza, met onder andere truffel, witte gouden truffel nuggets (ik heb hem nog nooit besteld dus ik weet dit niet, maar kan iemand me vertellen wat ik daarbij moet voorstellen?) en bladgoud. Erg fancy dus inderdaad, maar die pizza kost je dan ook wel meteen € 88,-. Voor mij persoonlijk een beetje overdreven, maar de andere pizza’s zijn heel betaalbaar en ook nog eens heel lekker.

Sinds 2017 is Fiko open op de Eerste Constantijn Huygenstraat en elke keer dat ik langsfiets of binnenstap is het druk. Het was daarom ook wel slechts een kwestie van tijd voordat de tweede vestiging zou komen. En die komt er dus, in De Pijp. De locatie blijft helaas nog even gissen, maar het ontwerp is wel al te zien. En daar zien we ook een Pick-Up Point (groot pluspunt voor mij als Pijp-bewoner) en ook een menukaart met Panini’s erop. 

Dus dat is ook nog wel een groot pluspunt, want dit wijst erop dat de tweede locatie van Fiko ook open voor lunch zal zijn! Ik eet in ieder geval geen panini’s als avondeten dus durf ik daar wel vanuit te gaan. Erg fijn, aangezien de eerste locatie van Fiko alleen ’s avonds open is en een goede lunch tent altijd welkom is in Amsterdam. 

Locatie, maar ook definitieve openingsdatum, blijven dus nog even gissen. Maar geloof me dat ik hier als de kippen bij ben wanneer Fiko open is om de menukaart eens goed te bestuderen. Ben je overigens geen fan van pizza maar wel van de Italiaanse keuken? No worries, ze hebben hier namelijk genoeg andere gerechten behalve pizza. Je kunt zelf voor een Italiaans 5-gangen diner gaan!

andere artikelen