Even op adem komen bij Boutique Hostel ‘Hello I’m Local’ in Haarlem

Corona was voor de één afgelopen maanden maar een eenzaam bestaan en voor de ander was het niet meer dan een heimelijk verlangen naar wat me-time. Woon je alleen, dan heb je vast inmiddels elke hoek van je huis gezien (grotendeels in pyjama met twee verschillende sokken aan want tja, corona.) De ander was afgelopen maand moeder, leraar, partner en naschoolse opvang in één.
Hello I’m Local in Haarlem snapt maar al te goed hoe belangrijk het juist nu is om even tot jezelf te komen. Ze heeft speciaal daarom haar kamers beschikbaar gesteld om even op adem te komen met een boek, een pot thee en een fiets om Haarlem en het strand op eigen houtje te ontdekken. Zonder kinderen, verkering of weer tussen dezelfde vier muren in je huis.

Door Iris van Seben

Hello I’m Local is gevestigd te Haarlem in de knusse Spiegelstraat. Ze doet haar naam eer aan: alle twaalf kamers die ze telt, zijn allen vernoemd naar verschillende Haarlemse grootheden, zoals bijvoorbeeld de bekende schilder Frans Hals. Ook het interieur mocht niet achterblijven natuurlijk. Bij binnenkomst word ik ontvangen met een kop koffie en neem ik plaats op de vintage bank. Aan de muren hangt lokale kunst en op de grond naast de bank liggen oud Hollandse spelletjes. “Wij hechten waarde aan die typisch Hollandse ‘kneuterige gezelligheid’. Daarom is er ook bewust gekozen om geen tv’s te plaatsen, maar ruimte om met elkaar te kletsen, of juist bijvoorbeeld jezelf terug te trekken met een boek.” zegt Sarah, host bij Hello I’m Local.

Het inchecken gaat net even anders dan ik gewend ben. Op de bar ligt mijn kamerpasje met mijn naam, vergezeld met de kaart van Haarlem klaar. Bij het lezen van mijn naam op de kamerpas, dacht ik even dat ik door een nog onbekende adonis vergezeld zouden worden. Bij navraag bleek Lennart Nijgh een overleden dichter te zijn uit Haarlem.

Haarlem1

Lennart Nijgh is eigenlijk geen kamer te noemen, maar een geheel appartement inclusief twee toiletten, een tafel, bureau, een bank om in weg te zakken en een aparte kamer met een schommel waarbij je jezelf zo het bed in kan slingeren als je een beetje je best doet. Ik bestel een Haarlems Jopenbiertje aan de bar en plof neer op de bank in mijn eigen woonkamer. Even he-le-maal niks. De slaapkamer oogt romantisch en rustgevend door het gebruik van lichte kleuren en het hemelbed. Aan de kamer grenst de badkamer, met ook hier weer duidelijk oog voor detail: zelfs de haarföhn is helemaal in ‘Hello I’m Local’- stijl opgehangen. Het klopt allemaal. 

Haarlem 5

Rond 19:00 uur neem ik weer plaats op de patio, met een boek tussen de planten en de avondzon in mijn gezicht. Dit is best een speciaal moment, want dit is de allereerste keer dat ik niet thuis eet. Ik kies voor ‘Hello Borrel for two’ en de local daghap: een stoofpot van linzen. De borrelplank had ook een oud Hollands karakter met bitterballen, kaassoufflés, Haarlems zoetje en vers brood. De stoofpot van linzen werd mede door corona bij een personeelslid thuis gemaakt, een paar deuren verderop. Eigenlijk past zelfs dat goed bij het ‘kneuterige’ imago van Hello I’m Local. Ik lees nog wat, loop een rondje door de pittoreske straten en grachten van Haarlem en schommel mezelf het bed in.

Haarlem 4

Na een nacht als een roos geslapen te hebben, neem ik weer plaats op mijn lievelingsplek in de serre. Liever ontbijt op bed? Kan ook gewoon. Ik kan niet kiezen van het ontbijtmenu, alles is lekker! Ik kies uiteindelijk voor Cauliflower porridge met blauwe bessen en walnoten en ‘blij ei’ want het klinkt zo leuk. Ik heb het bijna allemaal opgekregen, laat het eten zakken, drink mijn haver cappuccino op en spring daarna op de fiets, richting strand. Het lijkt wel vakantie!

Ook even op adem komen? Deze deal is  boekbaar vanaf E69.- per nacht tot 1 juli 2020 en is op basis van éénpersoons gebruik.

Je krijgt:

* Een kamer en faciliteiten voor jou alleen

* Een potje kruiden thee van de Kale Jonker

* Gebruik van een fiets

* Tips voor Haarlem en jou alleen

* 2-gangen diner

* Een optionele ontspannen online meditatieve Yoga Nidra sessie

* Ontbijt op bed

* Een late check out

andere artikelen