In de kast met Stefan Hut

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kledingkast van een hippe man.

Deze maand hebben we de 26-jarige Stefan Hut uit Leeuwarden weten te strikken. Stefan werkt als interieurstylist in de hippe woonwinkel Binnenwerk. In het stylen van woningen is hij erg goed, maar ook in het stylen van zichzelf is hij een ster. Hij ziet er altijd tiptop uit, heeft zijn eigen stijl, weet alles van de laatste mode en is goed in combineren. Hoog tijd dus om eens een kijkje in de kast van deze hippe jongeman te nemen.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

"Mijn eigen kledingstijl zou ik omschrijven als Urban. Urban is een ontzettend brede stijl die zowel de chique kant als de wat ruigere kant op kan. Ik combineer deze twee graag. Zo draag ik bijvoorbeeld een overhemd, een ripped jeans, een leren jas en stoere boots of een oversized shirt met een colbert, een skinny jeans en een paar nette schoenen." 

steef trui

Wat zijn je favoriete items uit je kast?

"Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Sowieso zijn de items die ik nieuw koop altijd een aantal weken favoriet. Zo heb ik nu een paar nieuwe spierwitte sneakers (die ik met alle macht zo wit probeer te houden) die ik erg vaak draag. Wat betreft blijvende items ben ik dol op mijn schaapjes trui van Scotch and Soda uit de wintercollectie van vorig jaar en een soort van gehaakt t-shirt van COS die ik in Milaan vond tijdens Design week."  

Bij welke winkel shop je het meest?

"Ik ben niet trouw aan een bepaald merk of winkel. Als ik opzoek ben naar een bepaald kledingstuk kan ik eindeloos door de stad dwalen en bij tien winkels het nèt niet vinden om vervolgens toch altijd te slagen bij Zara, Scotch & Soda of COS. Helaas hebben de twee laatst genoemde merken geen winkel in Leeuwarden maar dat is dan weer een goed excuus om een dagje in de randstad door te brengen." 

Wat is de musthave voor mannen dit seizoen?

"De oversized sweater in een gave seventies kleur zoals bordeaux rood, oranje, mos groen of okergeel. Deze herfst zie je ongewoon veel kleuren voor de heren. Waar ik vorig jaar al opzoek was naar de lekkerste truien in bovenstaande kleuren kan ik dit seizoen eindelijk los. Die comfortabele te grote trui waar je je knieën compleet in op kan trekken was al heerlijk voor thuis maar nu kan je er ook gerust de straat mee op." 

stefan hut

Waar investeer je in?

"Ik ben echt een koukleum dus ik geef richting de winter sowieso meer geld uit aan kleding. Een mooie warme trui en een goede winterjas zijn voor mij items waarbij ik het geen probleem vind om wat meer te betalen, terwijl ik in de zomer alles al snel te duur vind. Wat betreft schoenen investeer ik het hele jaar door zonder achterom te kijken. Ik ben dol op schoenen." 

Welke schoenen moet iedere man sowieso in de kast hebben staan?

"Een goed paar nette sneakers. Met “net” bedoel ik dat ze schoon en goed onderhouden zijn. Een paar sneakers kan je overal bij dragen. Niet alleen maar bij een casual outfit maar tegenwoordig kan het ook onder een mooi pak. Zwarte of witte sneakers zijn vaak het makkelijkst en daardoor ook het veelzijdigst." 

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

"Mijn salaris laat het helaas niet elke maand toe om alles te doen wat ik leuk vind. Als ik een weekendje weg plan naar een leuke bestemming of een andere grote uitgave doe zal die mooie jeans toch even moeten wachten. Ik hou er ook van om even te sparen en dat ineens een heleboel te kopen. Gemiddeld zal dit denk ik uitkomen op zo'n €100 per maand." 

Wie is je stijlvoorbeeld?

"Ik heb niet specifiek een stijlvoorbeeld. Ik kan inspiratie halen uit mensen die ik op straat zie, zowel mannen als vrouwen. Zo komt er ook genoeg voorbij op Instagram, in tijdschriften en op tv. Ik probeer wel altijd mijn eigen draai eraan te geven en andere combinaties te maken. Zo draag ik bijvoorbeeld nooit exact wat er op een paspop in een winkel zit of wat ik zie op social media." 

In wat voor kleren zie je een man het liefst? 

"Ik houd van mannen met een eigen stijl en waarbij je aan de kleding kan zien wie ze zijn. Je ziet het altijd meteen als mannen zich oncomfortabel voelen in een outfit. Hijs bijvoorbeeld een jongen met een alternatieve stijl eens in een maatpak en andersom. Vaak straalt de ongemakkelijkheid er vanaf. Ondanks dat een man er in pak ontzettend sexy is kies ik toch voor de meer comfy kant. Die leuke jongen met zijn eigen stijl en hopelijk een paar tattoo’s mag bij mij altijd op de koffie komen." 

Lees ook
In de kast met GTST-acteur Urvin Monte
In de kast met Mounssif Yettefti
In de kast met Sjoerd van der Poot

andere artikelen