In de kast met Chris Heijnen

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Zo hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kledingkast van een hippe man.

Vandaag duiken we in de kast van Chris Heijnen, een Frontend Developer van 26 jaar oud, die oorspronkelijk uit Den Bosch komt, maar nu al bijna 2 jaar in Amsterdam woont.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

“Ik zou mijn eigen stijl omschrijven als casual met hier en daar een net randje. Voor mijn werk hoef ik geen speciale kleren aan zoals een pak of overhemden of zo, maar ik vind het wel leuk om soms wat netter gekleed te gaan, als ik bijvoorbeeld een belangrijke afspraak heb met een klant.”

chris chino overhemd

Wat zijn je favoriete items uit je kast?

“Ik heb een hele fijne blauwe chino die ik mega chill vind, maar eigenlijk is mijn favoriet de zwarte skinny jeans. Dit is echt een basis kledingstuk wat echt met alles goed combineert. De ene dag doe ik hem aan met witte sneakers en een zwarte trui en de andere dag kun je hem combineren met nette Clarks en een leuk overhemd.”

Bij welke winkel shop je het meest?

“Ik shop het meeste online bij Zalando en Asos omdat je daar de meest diverse kledingstukken hebt die het beste bij mijn stijl passen. Ik vind het chill om online te shoppen, omdat het hier in Amsterdam echt chaos is in de Kalverstraat. Maar zoals vandaag ben ik een dagje in Haarlem gaan shoppen en dan koop ik twee vette truien in de sale bij de Sissy-boy. Dat is een winkel waar ik normaal nooit naar binnen zou gaan uit mezelf, maar mijn vriendin wilde naar binnen en zo loop ik een half uur later naar buiten met twee nieuwe winter items. Dat is dus top!”

Wat is de musthave voor mannen dit komende winterseizoen?

“Ik vind dat iedere man sowieso een paar goede witte sneakers in zijn kast moet hebben, maar voor de winter zijn misschien Chelsea boots een betere optie. Ik heb ze zelf nog niet, maar ze staan wel op mijn verlanglijstje voor de koude wintermaanden. Daarnaast heb ik acht jaar geleden een taupe kleurige one-piece sjaal gekocht die echt mijn favoriet is geworden. Met deze sjaal heb ik ook mijn vriendin versierd toen ze het koud had op onze eerste date. Hij houdt ons nog steeds lekker warm omdat hij zo fijn en groot is, haha.”

chris haar

Waar investeer in je in?

“Dat is sowieso mijn haar en haarverzorging. Geen twijfel over mogelijk. Mijn haar is echt mijn handelskenmerk. Ik heb heel veel haar en voor mij is haar echt een heel belangrijk onderdeel van je stijl. Want als je haar niet goed zit, dan maakt of breekt dat je appearance. Ik probeer ook veel verschillende haarproducten uit, vaak op aanraden van mijn vaste kapper Joep, zoals pommades en speciale pastes die ik dan bij hem koop. Wat ik gemiddeld uitgeef aan mijn haar? Hahaha, echt te veel! Ik denk zo’n 50 euro per 6 weken.”

Ben je ijdel?

“Uhm, ja stiekem ben ik wel een beetje ijdel. Maar volgens mij zijn de meeste mensen dat wel. Ik denk dat iedereen op een bepaalde manier wel bezig is met hoe hij of zij eruit ziet. Daarnaast kan ik ook prima in mijn joggingbroek naar de supermarkt hoor. Zelfs als ik mijn haar niet gedaan heb.”

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

“Ik geef niet perse elke maand geld uit aan kleding. Soms is het een maandje helemaal niks en dan de volgende maand weer wat meer. Als ik bijvoorbeeld een paar nieuwe schoenen wil hebben. Dan moet daar natuurlijk ook een nieuwe broek of een nieuw shirt bij. Dus gemiddeld denk ik zo’n 250 euro in de twee maanden.”

Wie is je stijlvoorbeeld?

“Ik heb niet echt een specifiek stijlvoorbeeld. Ik loop gewoon een winkel binnen en als ik dan iets leuks zie, dan bedenk ik zelf hoe ik het het beste kan combineren. Daarnaast volg ik ook wel een beetje de fashion trends en daar word je dan automatisch ook door beïnvloedt. Soms zie je iemand lopen die iets heel vets aan heeft, maar als je het dan zelf aan doet, dan ziet het er niet uit. Dus het ligt er ook een beetje aan wat bij je past.”

In wat voor kleding zie je een vrouw het liefst? En liever op sneakers of hoge hakken?

“Ik zie een vrouw liever op sneakers, maar ik vind hoge hakken ook heel mooi. Ik vind het leuk om mijn vriendin te zien als ze doordeweeks netjes gekleed naar haar werk gaat, met bijvoorbeeld een rok, een panty en dan met mooie hoge hakken. Ik vind dat dan sexy, maar het is tegelijkertijd ook zakelijk.”

Lees ook:
In de kast met GTST-acteur Urvin Monte
In de kast met Terry Bóné
In de kast met Sjoerd van der Poot

andere artikelen