Je keuken zal heerlijk naar de herfst ruiken wanneer je deze quiche in de oven hebt staan. De Franse klassieker, quiche, is een hartige taart die je kan eten tijdens de lunch of als avondeten met een frisse salade erbij. Ik besloot om geen klassieke quiche lorraine te maken, maar een quiche met een herfsttintje eraan: pompoen met daarbij nog wat romige geitenkaas en crunchy walnoten. Tip! Eet de quiche het liefst warm en maak hem een dag van tevoren dan smaakt hij altijd net iets lekkerder.
Wat heb je nodig?
- 1 rol vers bladerdeeg voor hartige taart (Tante Fanny)
- 400 gram pompoen in blokjes gesneden
- 40 à 50 gram verse geitenkaas
- 3 eieren
- 125 ml verse slagroom
- 1 rode ui
- 1 handje walnoten
- Kerriepoeder
- Gemberpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit over een quiche/taartvorm. Zorg dat de randen goed bedekt zijn met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en bak ca. 20 minuten blind in de oven. Je kan hiervoor bakbonen gebruiken (Dille&Kamille) of rijst.
- Klop de eieren met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
- Snijd de ui in ringen, brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en crush de walnoten met je handen. Zet apart.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen ca. 5 minuten in de pan. Breng op smaak met kerriepoeder, gemberpoeder en wat peper en zout.
- Haal de quichebodem uit de oven en laat even afkoelen. Bedek de bodem met de pompoenstukjes en schenk het eimengsel erover. Leg de rode ui erop en strooi de geitenkaas en walnoten als laatste erover.
- Bak de quiche nog 15 à 20 minuten in de oven totdat de randen mooi bruin zijn.
Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram.