5 redenen waarom een elektrische fiets onmisbaar is in jouw leven

Zelf vind ik het heerlijk om te fietsen, maar nu mijn beste vriendin helemaal aan de andere kant van de stad woont en ik van deur tot deur maar liefst 45 minuten moet doortrappen leen ik af en toe de elektrische fiets van mijn vriend. En ik kan je vertellen; tegen geen één fietstochtje zie ik meer op. 

Ben je ook op zoek naar een e-bike? Dan is de innovatieve fiets van het Amsterdamse merk QWIC wellicht iets voor je. Ze zorgen ervoor dat je sneller op je bestemming bent, maar zijn daarnaast ook nog eens duurzamer én stijlvoller. Nog niet overtuigd? Dan ben je het na het lezen van deze vijf redenen vast en zeker. 

1. Duurzaam

We scheiden massaal ons afval, de Japanse opruim-guru Marie Kondō is een begrip en we wekken energie zo duurzaam mogelijk op. Een mooie en schonere wereld staat hoog op het verlanglijstje. Met een e-bike komt die droom een stukje dichterbij. Oprichter Taco Anema van e-bike fabrikant QWIC: “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. De ideale fietsafstand dus.” Staat genoteerd. We houden een fietsplekje vrij voor de deur!

2. Design

We zijn het met je eens. Als jij een investering doet, dan moet je er iets stijlvols voor terugkrijgen. QWIC begrijpt dat als geen ander. De fietsgigant kiest daarom voor gestroomlijnde e-bikes met geïntegreerde accu’s. Met deze lifestyle gerichte e-bikes ben je daarom gegarandeerd van een stijlvol design. Het is niet voor niks dat QWIC en het gepassioneerde team van designers en engineers grote internationale designprijzen in de wacht slepen. De Premium i serie van QWIC is gemaakt voor fietsers met oog voor detail, zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort. Naast de eerdergenoemde geïntegreerde accu, maken ook de aluminium spatborden en de speciaal voor deze serie ontwikkelde leren handvatten en zadel het design bijzonder hoogwaardig.

3. Meer beweging

Een elektrische fiets is voor luie mensen. Ja echt, QWIC hoort deze bewering regelmatig. Toch wordt het statement moeiteloos van tafel geveegd. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een e-bike meer bewegen dan mensen met een reguliere fiets. Waarom? Door het gemak rijd je veel langere afstanden en pak je vaker de e-bike. Extra leuk: door de verschillende standen kun je geleidelijk je conditie opbouwen. Je trainer zal trots op je zijn. En vooruit, ook op je trainbuddy QWIC Premium i…

4. Waardering voor de omgeving

Als we één ding leren van de huidige periode, dan is het dat Nederland meer mooie plekken kent dan gedacht. Voor een vakantie werden vliegtickets standaard vergeleken, maar door het reisadvies bleven we het afgelopen jaar dichtbij huis. En hoe kun je de Nederlandse bossen, stranden en andere idyllische plekjes beter bewonderen dan op de fiets? Post je wel een landschapsfoto op social? Dan kunnen wij meegenieten…

5. Gevoel van vrijheid en veiligheid

Vrijheid en veiligheid zijn één van de basisbehoeften van een mens. Met de Premium i e-bikes zit je wat dat betreft wel goed. Deze serie fietsen zijn betrouwbaar, stabiel en onderhoudsvriendelijk. Met een elegante rechte zithouding, sterke middenmotor, verende voorvork en een uiterst comfortabel zadel zweef je kilometerslang over bospaden, door je favoriete stad of langs stille wateren. De QWIC Premium i werd in 2020 in de AD fietstest dan ook als ‘beste getest’.

Ja, maar wat kost dat dank horen we je denken? Valt reuze mee! Vanaf €2.549 rijd je al op op een hippe QWIC Premium!

andere artikelen