Eat, Meet & Greet bij nieuwe restaurant LLOYD Hotel Amsterdam smaakt naar meer

Er zijn van die dingen waar je ons an sich al voor kan wakker maken. Goed eten, lekkere wijn en interessante personen uit de muziekwereld. Ter ere van de opening van het nieuwe restaurant in hotel LLOYD mochten wij deze gouden combinatie komen beproeven. 

Door Eline Vedder 

Voor de officiële opening van restaurant LLOYD is veel uit de kast gehaald. De avond staat in het teken van ‘Aan tafel met…’. Interviewer Kluun gaat in gesprek met Erik van Eerdenburg. De directeur van Lowlands heeft verschillende fragmenten meegebracht die de leidraad van de avond vormen. Hij opent met een fragment uit 30 jaar Dutch Dance en zijn herinneringen aan die tijd. 

kluun

Even belangrijk is natuurlijk de nieuwe kaart van het restaurant. Boerenkoolsoep met gekarameliseerde appel, bloemkool met en gebrande zilverui, langoustines met gemarineerde watermeloen en parelcouscous of runderhaas met krokante zuurkool, parelcouscous of vegetarische gerechten als geroosterde bloemkool, boleet, rode uienmousse en gebrande zilverui. We krijgen de heerlijke langoustine met gemarineerde watermeloen voorgeschoteld en proeven na een hap dat dit ons nieuwe lievelingsgerecht is. 

Het restaurant is sowieso een bezoek waard. Hotel LLOYD is sinds begin dit jaar in handen van Awakenings oprichter Rocco Veenboer, die het restaurant meteen een nieuw design gaf. De enorme ruimte refereert naar de allure van het bijna 100 jaar oude LLOYD. De gerechten op nieuwe menukaart zijn gebaseerd op het seizoen en gemaakt van lokale producten.

eten

Terug naar de gast van de avond. Met de directeur van Lowlands kan een fragment van Woodstock natuurlijk niet ontbreken. We zien de bekende beelden van naakte mensen in bosjes – oeps, betrapt door de camera – feestende mensen en geweldige bands. Of Lowlands een voorbeeld neemt aan het wereldberoemde festival uit 1969? Van Eerdenburg ziet het sowieso als inspiratie maar zal vooral altijd voor vernieuwing gaan. Naar het jaar 1969 afreizen kan helaas niet. Wél krijg ik zin in een volgend Lowlands-avontuur. 

Aan het eind van de avond, terwijl de wijnglazen nogmaals worden bijgeschonken, de muziek harder staat en wij ons goed vermaken met de andere tafelgasten, worden de plannen voor een volgend etentje alvast gemaakt. Het lekkere eten van de vernieuwde kaart en de goede sfeer maken het wel erg verleidelijk om voor ons volgende diner weer naar het Oostelijk Havengebied af te reizen… 

Aanschuiven in dit vernieuwde restaurant kan van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 0.00 uur. Restaurant LLOYD is open voor ontbijt, lunch, diner en borrel. In de weekenden van 8.00 tot 0.00 uur. Parkeren is mogelijk. 

Adres: Oostelijke Handelskade 34 Amsterdam

andere artikelen