Weekendtip: Brunchen bij Pause in het Pulitzer Hotel in Amsterdam

Er zijn maar weinig dingen die ik leuker vind dan uitgebreid eten en borrelen met vrienden en familie en als dat ook nog eens op een mooie plek is ben ik helemaal gelukkig. Tegenwoordig vind je in Amsterdam op elke hoek van de straat wel een tentje waar je terecht kunt voor een boozy brunch, maar vaak betaal je veel te veel voor wat je krijgt of heb je maar weinig keuze. Bij restaurant Pause in het Pulitzer Hotel heb je deze problemen allemaal niet, heb je enorm veel keuze en is de prijs/kwaliteit verhouding perfect. 

Door Anne Tonen

Pause is een fijne plek om te zitten. Het restaurant is strak maar sfeervol ingericht met prachtige fluwelen groene stoelen, marmeren tafeltjes en door de grote ramen is het er lekker licht. Via die ramen kijk je trouwens uit op een fantastische binnentuin waar je in de zomer heel fijn kunt relaxen als je even de drukte van de stad wilt ontvluchten.  terras

De menukaart is enorm. En wat het fijne is is dat je zowel ontbijt als brunch tot een uurtje of 16.00 uur kunt bestellen. Een keuze maken is echter wel een probleempje want op dit menu staat ongeveer alles op waar je naar verlangt tijdens een brunch. Zo kun je kiezen uit pancakes, homemade granola, poached eggs, fruitsalades, burgers, sandwiches, quiches en allerlei lekkere taartjes en andere zoetige lekkernijen. 

pul1

Wie net als ik gek is op gepocheerde eieren, moet zeker de Benedicts of de Florentine (11 euro) bestellen. Deze krijg je niet op een broodje maar op Hash Brown (een soort rosti). Veel lekkerder! Ook de acaibowl ((12 euro), met een heerlijke romige Grieke yoghurt, perfecte frambozen en banaan is een aanrader maar het allerbeste komt nu: de caesar salad met garnalen (22 euro). Normaal gesproken ben ik hier absoluut geen fan van, want: teveel mayonaise, weinig smaak en teveel sla maar deze is echt GOD-DELIJK. Alles klopt, het ei is precies goed gekookt, er zit geen smerige dressing overheen maar de ingrediënten zoals de gamba's, parmezaanse kaas en de ansjovis geven de salade de perfecte smaak.  

pul3

Zoals je kunt zien zijn de prijzen vergelijkbaar met andere Amsterdamse restaurants, alleen hier smaakt alles goed én zijn ze ook alles behalve zuinig met de porties. Zo heb je na een salade of een acaibowl echt wel genoeg gehad. Daarnaast is het personeel erg vriendelijk en laten ze je, ook als het restaurant helemaal vol zit, absoluut niet wachten. 

Nu zul je denken; maar bij een brunch hoort toch ook een lekker drankje? Heel belangrijk en ook hier heb je veel keuze. Van verse smoothies, verschillende wijnen en heerlijke champagne die nogal makkelijk wegtikt en daarom adviseren we je maar gelijk een flesje te bestellen. Want een brunch is niets zonder bubbels, niet waar? En we weten zeker dat je wel even blijft hangen….

Adres: Prinsengracht 323, Amsterdam
Reserveren: pulitzeramsterdam.com

andere artikelen