De vijf hotspots van Hajar Scholten (Tête-à-Tête)

Ze bezoekt regelmatig openingen van restaurants, gaat vaak met haar man of vriendinnen uit eten en ze kan super goed koken (op LINDA TV had ze haar eigen kookprogramma). Als er iemand op de hoogte is van de hipste hotspots is het Hajar Scholten van de lifestyeblog Tête-à-Tête dus wel. Hoog tijd om deze ambitieuze journalist te vragen naar haar favoriete plekken om te eten en borrelen. 

Credit: Facebook Brazuca
Credit: Facebook Brazuca

Ontbijt: Café Brazuca

"Ik was eigenlijk nooit een 'ontbijtmens', vaak was het een banaantje voor onderweg of sloeg ik het helemaal over (foei, ik weet het!). Maar nadat ik dit jaar een aantal maanden in Melbourne heb gewoond, ben ik helemaal om. Daar is de breakfast & brunch cultuur zó springlevend, dat ik regelmatig voor mijn werkdag begon uitgebreid ging ontbijten met vriendinnen met alles erop en eraan. Die vibe heb ik meegenomen naar Nederland en ik ben nu de ontbijtkaart van allerlei fijne zaakjes aan het proberen. Mijn favoriet van dit moment is de acai bowl van Café Brazuca in de Rivierenbuurt. En als ik heimwee heb naar Australië ga ik naar Bakers & Roasters in de Pijp of Drovers Dog op de Wibautstraat." 

Adres: Rijnstraat 22, Amsterdam

Credit: Facebook Vishandel Albert Cuyp
Credit: Facebook Vishandel Albert Cuyp

Lunch: Vishandel Albert Cuyp 

"Als freelancer lunch ik denk ik bovengemiddeld vaak buiten de deur, want ik heb regelmatig afspraken overdag en een mens moet toch eten. Daarom is voor mij een goede locatie en sfeervolle inrichting bijna even belangrijk als het eten zelf als het gaat om lunchtentjes. Een plek die nooit teleurstelt is Vinnies Deli, daar is het áltijd goed. Ook tegen de Plantage en Hartog's Volkeren zeg ik nooit nee. Maar wat ik heel eerlijk gezegd echt het allerlekkerst vind? Tussen twee afspraken door even langs de Albert Cuyp fietsen voor een visje. Jeugdsentiment ten top. Bij vishandel Albert Cuyp hebben ze de lekkerste kibbeling ooit, dat is sowieso mijn guilty pleasure." 

Adres: Albert Cuyp 155, Amsterdam

Credit: Facebook The Lobby
Credit: Facebook The Lobby

Diner: The Lobby Fizeaustraat

"Ik ben echt een sucker voor lang, uitgebreid dineren in een zaak met eten van topkwaliteit maar toch een relaxte sfeer. Gelukkig heb je in Amsterdam tegenwoordig veel zaken waar dit kan, momenteel is The Lobby Fizeaustraat mijn favoriet. Gewoon heel goed eten, in een mooie zaak. En Choux blijft ook echt een toptent. Wat ik belangrijk vind bij een restaurant? Vriendelijke bediening! Mijn man werkt zelf in de horeca, dus wij letten daar altijd extra op als wij ergens eten. Daarnaast moet een goede zaak ook flexibel zijn. Ik ben namelijk pescotariër (geen vlees, wel vis) en als ik ergens ga eten en kies voor een vier-, vijf- of zes gangenmenu van de chef wil ik wel mijn specifieke voorkeur kunnen doorgeven, zonder dat ik dan 4x een bord inspiratieloze pasta krijg voorgeschoteld." 

Adres: Fizeaustraat 2, Amsterdam

Borrel: Calle Ocho 

Ik hou van mensen bij mij over de vloer hebben. Lekker thuis is mijn favoriete plek dus. Maar als ik dan toch de deur uit ga, hou ik het dichtbij huis. Amsterdam Oost en de Pijp zitten vol met leuke barretjes, dus ik heb niets te klagen. Calle Ocho is een van mijn nieuwste favorieten en De Duvel de stamkroeg van mijn vriendengroep. 

Adres: Albert Cuypstraat 226, Amsterdam

Credit: Facebook Riva
Credit: Facebook Riva

Terras: Riva

Heel weinig mensen kennen het maar het fijnste terras vind je bij Riva. Vlakbij het Amstelstation, op het water. Heerlijk eten en drinken maar vooral: de héle dag zon. Dat is echt mijn grootste aanrader. Ik mis de zon nu al!

Adres: Amstelboulevard 1, Amsterdam

* Credit foto Hajar: Rob van de Vlierd.​

Lees ook:
– De vijf hotspots van Bénine Bijleveld
– De vijf hotspots van Arie Boomsma 
– De vijf hotspots van Fred van Leer

andere artikelen