De zon laat zien eindelijk weer zien, de temperaturen stijgen en dat betekent natuurlijk dat we meteen uit werk het terras op gaan. Omdat het in Amsterdam stikt van de terrasjes hebben wij speciaal voor jou de twaalf fijnste en meest zonnige terrassen van Amsterdam op een rij gezet. 

pompet

Pompet

Bij Café Pompet in Amsterdam-Noord wentel je je in het groen van het prachtige Noorderpark . Op het knusse en intieme terras vergeet je even dat je gewoon in Amsterdam bent. Met de Franse gerechten, de heerlijke (natuur)wijnen, een jeu de boules-baan en kampvuurtjes lijkt het net alsof je op vakantie bent in Frankrijk. 

 Adres: Volewijck (Noorderpark), Amsterdam

cafe cook

Café Cook

Van dit lijstje behoort Café Cook tot een van onze favorieten. Als je het niet kent, kom je er ook niet langs aangezien het een beetje verstopt zit in de Baarsjes. Een groot voordeel, want daarom is er altijd wel een plekje te vinden op dit fijne terras waar je de hele dag zon hebt.

Adres: James Cookstraat 2, Amsterdam

cantina

De Cantina

Heel diep in Amsterdam West, midden tussen de weilanden, ligt landgoed het Rijk van de Keizer dat je wellicht van festivalletjes kent. Hier kan je trouwen, eten, feesten, vergaderen maar ze hebben hier ook een ontzettend fijn terras. Bij de Cantina, dat op het landgoed ligt, vind je heel veel groen, rust, stilte, hangmatten, grote zitkussens en lange tafels tussen de bomen. Oh en ze hebben er heerlijke speciaalbiertjes en gemberlimonade. Wij zijn helemaal verliefd op deze fijne plek!

Adres: Joris van den Berghweg 109, Amsterdam

kef adam

Proeflokaal KEF

Fromagerie KEF heef niet alleen maar kaaswinkeltjes, maar sinds twee jaar ook een proeflokaal met een ruim terras. In Amsterdam Noord op het van der Pekplein zit op een rustig pleintje tussen de bomen in de zon te genieten van de heerlijkste wijnen, kazen en charcuterie. Wanneer je het drukke centrum even helemaal zat bent is dit een heerlijk terras om in de zomer op te borrelen. 

Adres: Van der Pekplein 1B, Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam

Al eerder schreven we dat ze bij Cafe Restaurant Amsterdam de lekkerste fruit des mer en frietjes serveren. Maar Café Restaurant Amsterdam heeft ook een heel knus en intiem terras aan het water. De perfecte plek voor een zwoele zomeravond met je lover. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan op tijd een plekje. 

Adres: Watertorenplein 6, Amsterdam

buurtboerderij

De Buurtboerderij

Ben je de drukte van de stad even zat? De Buurtboerderij in het Westerpark is de ideale plek om even bij te komen. In een gigantische tuin vol stoeltjes, zitzakken en bankjes kun je hier genieten van een koud biertje, een heerlijk belegd broodje of een lekkere pannenkoek. Bijkomend voordeel: alles is hier spotgoedkoop. 

Adres: Spaarndammerdijk 319, Amsterdam

mossel en gin

Mossel & Gin

Er zijn in Amsterdam weinig restaurants met zulk vriendelijk personeel als bij Mossel & Gin. Maar dat is niet de enige reden waarom wij hier regelmatig komen. Het restaurant heeft namelijk een ruim en gezellig terras waar je altijd een plekje kan vinden en waar je de lekkerste G&T's van de stad drinkt.

Adres: Gosschalklaan12, Amsterdam

hotel hopp overwview

Rooftopbar HOPP Amsterdam

Op de achtste verdieping van Hotel Casa vind je de de nieuwste bierhotspot HOPP. Bij HOPP drink je heerlijke (speciaal)bieren van lokale en vaak onbekende bierbrouwers. Naast lekker bier, goede happen en een prachtig uitzicht over Amsteram Oost is het terras ook heel knus en lekker groen ingericht. De perfecte plek wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten. 

Adres: Eerste Ringdijksstraat 4, Amsterdam

 

bret am

Bret

Bret zit gevestigd in een knalrode container pal naast station Sloterdijk. Zowel beneden als boven op het dak is het terras ruim en gezellig ingericht met picknicktafels. Bij Bret kun je lekker lunchen, maar ze staan vooral bekend om hun uitgebreide bierkaart. Tip: de vrijmibo's bij Bret zijn altijd erg gezellig.

Adres: Orlyplein 76, Amsterdam

ceuvel

Cafe de Ceuvel 

Heerlijk plekje aan het water waar je op een ruim terras van een vakantie in eigen land kan genieten. Zo kun je op een relaxte stoel aan een tafeltje zitten, op de steiger of in van de bootjes die in het water liggen. Leuk om te weten: Cafe de Ceuvel is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. 

 Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam

GlouGlou

Sinds de Wester Wijnfabriek weg is, is GlouGlou in de Pijp onze favoriete wijnbar. Hier worden op het gezellige terras uitsluitend natuurwijnen geschonken. Mocht je daar niet van houden dan is er natuurlijk ook bier of andere lekkere drankjes. Extra leuk aan GlouGlou is dat je je lievelingswijnen ook mee naar huis (of naar het park) kunt nemen. 

 Adres: Tweede van der Helststraat 3, Amsterdam

t nieuwe diep

Distilleerderij 't Nieuwe Diep

Verstopt in het Flevopark vind je 't Nieuwe Diep. Na een lekkere wandeling kun je aan het meer neerploffen op houten stoeltjes en in alle rust genieten van de lekkerste eigengestookte neutjes van Amsterdam. Bestel er een paar lekkere borrelhappen voor een goede bodem. Die zul je nodig hebben als je alle heerlijke jenevers en likeurtjes wilt proeven. 

 

 

Geef een reactie