12 x de fijnste Zomerse terrassen in Amsterdam

De zon laat zien eindelijk weer zien, de temperaturen stijgen en dat betekent natuurlijk dat we meteen uit werk het terras op gaan. Omdat het in Amsterdam stikt van de terrasjes heeft Your Daily Life voor jou de allerfijnste, leukste, gezelligste terrassen met zon voor je op een rij gezet. 

Pompet

Bij Café Pompet in Amsterdam-Noord wentel je je in het groen van het Noorderpark . Op het knusse en intieme terras vergeet je even dat je gewoon in Amsterdam bent. Met de Franse gerechten, de heerlijke (natuur)wijnen, een jeu de boules-baan en kampvuurtjes lijkt het net alsof je op vakantie bent in Frankrijk. 

 Adres: Volewijck (Noorderpark), Amsterdam

Distilleerderij ‘t Nieuwe Diep

Verstopt in het Flevopark vind je ‘t Nieuwe Diep. Na een lekkere wandeling kun je aan het meer neerploffen op houten stoeltjes en in alle rust genieten van de lekkerste eigengestookte neutjes van Amsterdam. Bestel er een paar lekkere borrelhappen voor een goede bodem. Die zul je nodig hebben als je alle heerlijke jenevers en likeurtjes wilt proeven. 

Adres: Flevopark 13a, Amsterdam

Café Cook

Van dit lijstje behoort Café Cook tot één van onze favorieten. Als je het niet kent, kom je er ook niet langs aangezien het een beetje verstopt zit in de Baarsjes. Een groot voordeel, want daarom is er altijd wel een plekje te vinden op dit fijne terras waar je de hele dag zon hebt.

Adres: James Cookstraat 2, Amsterdam

Het Mandelahuisje

Het Mandelahuisje is ook zo’n plek die je moet kennen want anders ga je het nooit vinden. Het terras ligt heel goed verstopt aan het Amsterdamse IJ en de sfeer is hier zo relaxed. Als je Amsterdamse hipster-terrasjes zat bent en je je even niet in de drukte wilt begeven dan is dit zo’n heerlijke plek. Op het terras heb je uitzicht op Amsterdam Centraal maar toch heb je absoluut niet het gevoel alsof je in de stad bent. Eten kun je hier ook. Zo hebben ze een Surinaamse kok in dienst die heerlijke roti maakt en zo nu en dan organiseren ze paella-avonden. 

Café L’affiche

Het terras van deze Amsterdamse kroeg in de Da Costabuurt is ontzettend fijn. Ook dit tentje zit een beetje in een uithoek aan de gracht waardoor je vaak kans hebt op een plekje. Hier serveren ze heerlijke speciaalbiertjes en als het koud wordt kun je in de veel te gezellige kroeg verder borrelen.

Jacob van Lennepstraat 39, Amsterdam

De Cantina

Heel diep in Amsterdam West, midden tussen de weilanden, ligt landgoed het Rijk van de Keizer dat je wellicht van festivalletjes kent. Hier kan je trouwen, eten, feesten, vergaderen maar ze hebben hier ook een ontzettend fijn terras. Bij de Cantina, dat op het landgoed ligt, vind je heel veel groen, rust, stilte, hangmatten, grote zitkussens en lange tafels tussen de bomen waar je heerlijke gemberbiertjes en zelfgemaakte limonade kunt drinken. Wij zijn helemaal verliefd op deze idyllische plek. 

Adres: Joris van den Berghweg 109, Amsterdam

Proeflokaal KEF

Fromagerie KEF heef niet alleen maar kaaswinkeltjes, maar sinds twee jaar ook een proeflokaal met een ruim terras. In Amsterdam Noord op het van der Pekplein zit op een rustig pleintje tussen de bomen in de zon te genieten van de heerlijkste wijnen, kazen en charcuterie. Wanneer je het drukke centrum even helemaal zat bent is dit een heerlijk terras om in de zomer op te borrelen. 

Adres: Van der Pekplein 1B, Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam

Al eerder schreven we dat ze bij Cafe Restaurant Amsterdam de lekkerste fruit des mer,  frietjes en kazen serveren. Maar Café Restaurant Amsterdam heeft ook een heel knus en intiem terras aan het water. Hier heb je tot einde middag zon en voor een Aperol Spritz betaal je hier 8,50 euro en voor een glas cremant slechts 6,50 euro. Waar vind je nou nog zulke prijzen? 

Adres: Watertorenplein 6, Amsterdam

Mossel & Gin

Er zijn in Amsterdam weinig restaurants met zulk vriendelijk personeel als bij Mossel & Gin. Maar dat is niet de enige reden waarom wij hier regelmatig komen. Het restaurant heeft namelijk een super knus terras waar je de lekkerste G&T’s van de stad drinkt en de lekkerste mosselen in roquefortsaus eet. 

Adres: Gosschalklaan12, Amsterdam

Rooftopbar HOPP Amsterdam

Op de achtste verdieping van Hotel Casa vind je de de bierhotspot HOPP. Bij HOPP drink je heerlijke (speciaal)bieren van lokale en vaak onbekende bierbrouwers. Naast lekker bier, goede happen en een prachtig uitzicht over Amsteram Oost is het terras ook heel knus en lekker groen ingericht. De perfecte plek wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten en waar je de hele dag volle bak zon hebt. 

Adres: Eerste Ringdijksstraat 4, Amsterdam

Cafe de Ceuvel 

Heerlijk plekje aan het water waar je op een ruim terras van een vakantie in eigen land kutn genieten. Zo kun je op een relaxte stoel aan een tafeltje zitten, op de steiger of in van de bootjes die in het water liggen. Leuk om te weten: Cafe de Ceuvel is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. 

 Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam

andere artikelen