De vijf hotspots van journalist Steffi Posthumus

Steffi Posthumus is freelance journalist en schrijft onder meer voor de stadsgids van Het Parool. Deze levensgenieter weet dus waar je in Amsterdam moet zijn voor lekker eten en een goed glas wijn. Your Daily Life wist Steffi te strikken voor deze maandelijkse rubriek waarin zij haar favoriete hotspots deelt.

Ontbijt: thuis

"Ik ontbijt eigenlijk altijd gewoon thuis met een bakje kwark en een kop koffie. Niet heel spannend, maar wel lekker makkelijk en snel. Ik heb 's ochtends ook eigenlijk altijd wel trek, daardoor heb ik – ook als ik ergens ga ontbijten – meestal al iets kleins gegeten, anders duurt het me allemaal te lang haha, ja.. ik ben een tikkie ongeduldig, haha." 

vergulden1

Lunch: Vergulden Eenhoorn

"Eerlijk? Ik vind heel veel lunchtenten ZO saai. Dan denk ik: een geroosterde boterham met geprakte avocado kan ik thuis ook wel maken. Als ik buiten de deur eet, eet ik liever iets wat ik zelf niet (goed) kan maken. De Vergulden Eenhoorn is een fijne, knusse plek en heeft een leuke mix van simpele (twee kroketten op brood) en "spannendere" lunchgerechten (gerookte entrecote).”

Adres: Ringdijk 58, Amsterdam

Credit: Facebook Cafe De Binnenvisser
Credit: Facebook Cafe De Binnenvisser

Diner: Café Binnenvisser& wijncafé Worst

"Ik ben groot fan van café Binnenvisser op de Bilderdijkstraat: het heeft een fijne eigen sfeer, superlekker eten en – ook heel belangrijk – leuke bediening! Ze zijn gespecialiseerd in natuurwijnen en kunnen daar leuk over vertellen en adviseren, zonder dat je het gevoel krijgt dat je je moet voordoen als een wijnkenner. Nog zo'n fijne plek: wijncafé Worst. De naam zegt het al: je hebt hier allerlei soorten wijn en worst; van kreeftenworst tot kippenworst en van venkelworst tot wildzwijnworst. En die wijnkast die ze daar hebben! Als ik later groot ben…"

Adres café Binnenvisser: Bilderdijkstraat 36, Amsterdam
Adres wijncafé Worst: Barentszstraat 171, Amsterdam

Borrel: bij vrienden thuis

"Mijn favoriete borrelplek is eigenlijk gewoon bij vrienden thuis, wanneer een uitgebreid diner uitloopt op ellenlange gesprekken rond de keukentafel, gevolgd door huiskamerdansjes." 

Schermafbeelding 2018-03-25 om 21.12.34

Terras: De TonTon Club West

"De TonTon Club West heeft een heel fijn terras waar je lekker lang in de zon zit. Je kan er ook heel erg lekker lunchen, borrelen en dineren. De gyoza, tonijn tataki, karupatcho (carpaccio van octopus) en ramen zijn mijn favoriet."

Adres: Polonceaukade 27, Amsterdam

Lees ook:
De vijf hotspots van Rens Kroes
De vijf hotspots van Kae Sutherland
De vijf hotspots van Arie Boomsma

andere artikelen