Dol op de Franse keuken? Dit zijn de 4 leukste Franse restaurants in Amsterdam

Wij zijn dol op de Franse keuken en kunnen maar niet genoeg krijgen van charcuterie, kaasplankjes, een goed stuk vlees en paté. Gelukkig stikt het in Amsterdam van de Franse restaurants. Welke de leukste zijn? Dat vertellen we je in dit artikel.

  1. Bouchon du Centre

Als je echt van de eenvoudige klassieke Franse keuken (uit Lyon) houdt dan kun je voor lunch terecht in de Bouchon van Hanneke. In haar ontzettend knusse restaurantje tovert zij elke week weer nieuwe Franse gerechten op tafel. Bij Hanneke geldt: je eet wat de pot schaft en als je niet van orgaanvlees houdt of vega bent dan is dit voor jou absoluut niet de plek om een tafeltje te reserveren.

Waar moet je aan denken? Gerechtjes met foie gras, paté, konijn, bloedworst of bijvoorbeeld slakken in knolookboter. Daarnaast maakt Hanneke de lekkerste toetjes en schenkt ze heerlijke betaalbare wijnen. Wij aten hier met zijn tweeën onlangs een vijfgangen-diner, dronken er best veel wijn bij en kregen een rekening van slechts 70 euro per persoon.

Als je het restaurant binnenkomt voelt het alsof je bij Hanneke in haar kleine gezellige woonkamertje op bezoek bent. Ze is de perfecte gastvrouw en doet alles van bediening, koken tot afwassen zelf. Als je hier eenmaal bent geweest dan weet ik zeker dat er nog vele bezoekjes zullen volgen.

Adres: Falckstraat 3, Amsterdam
Reserveren: Bouchonducentre.nl

2. O’Bistro

Ook zo’n leuke, intieme en betaalbare bistro waar je op slag verliefd op wordt! Het restaurant wordt gerund door de Franse Pierre Buffard en de Italiaanse Daniele Gaudiello. Zij leerden elkaar kennen toen ze werkzaam waren bij Arles in de de Pijp en besloten de handen ineen te slaan om een restaurant zoals we het in Frankrijk kennen te beginnen.

Net als bij Bouchon du Centre eet je hier klassieke gerechten. Deze wisselen maandelijks en vind je op het krijtbord die naast je tafeltje wordt gezet. Op het menu vind je gerechten als zelfgemaakte foie gras, paté du campagne du chef, oeufs mayonaise, gegrilde kreeft en côte du boeuf.

Adres: Lindengracht 248, Amsterdam
Reserveren: Obistro.nl

3. Café Parlotte

Een plekje bemachtigen bij Café Parlotte is een hele opgave en dat begrijpen we maar al te goed. Café Parlotte is een hele gezellige wijnbar én een restaurant in één. Je kunt hier doordeweeks rond borreltijd of in het weekend tijdens de lunch terecht voor kleine gerechtjes op de verrassende borrelkaart. Bestel in elk geval de kaasplank en de allerlekkerste schelpjes in witte wijnsaus, die je uiteindelijk met je vingers van het bord zult aflikken.

Dineren kun je er ook. Een driegangen-diner heb je al voor 47,50 euro. Opvallend aan deze plek is dat het personeel ontzettend aardig, enthousiast en gepassioneerd is. Waar in Amsterdam vind je dat nou nog?

Adres: Westerstraat 182, Amsterdam
Reserveren: parlotte.nl

4. Café Restaurant Amsterdam

Al jaren favoriet bij vele Amsterdammers omdat je bij Café Restaurant Amsterdam precies weet waar je aan toe bent. En je weet dat het goed zit. Hoewel dit restaurant al jaren dezelfde menukaart heeft gaat het nooit vervelen want hoe kun je mosselen, fruit de mer, coquilles en steak met friet nou ooit zat zijn?

Dit is zo’n plek waar je je verjaardag met een grote groep uitgebreid gaat tafelen of na je werk nog even aanschuift voor een snelle hap. De gerechten op de kaart zijn nog steeds altijd betaalbaar. Zo ben je gemiddeld voor een voor-, hoofd- en nagerecht 50 euro kwijt en een Espresso Martin kost je slechts 8,50 euro. Koopje toch?

Adres: Watertorenplein 6, Amsterdam
Reserveren: cradam.nl

andere artikelen