Festivalseizoen 2022: 8 x de vrolijkste feestjes deze zomer

Nog nooit keken we allemaal zo erg uit naar een festivalzomer. Gelukkig kan het aftellen alvast beginnen want het eerste grote festival het jaar staat voor de deur. Zelf waren we door de ellenlange saaile lockdown-leven en de meermaals uitgestelde feestjes het overzicht een beetje kwijt en daarom zetten we speciaal voor jullie alvast onze top 5 favoriete lentefeestjes en festivals op een rij. 

DGTL 1

1. DGTL (15, 16 en 17 april)

Als échte festival diehard hoor je natuurlijk altijd aanwezig te zijn bij dé festivalopener van het jaar. Zoals altijd vindt DGTL plaats in het weekend voor Pasen en is het ook dit jaar weer verspreid over drie dagen. Op vrijdag 15 april is 's avonds de opening night, die dit keer in een concert-achtige setting plaatsvindt met een speciale liveset van headliner Monolink, gevolgd door een uitgebreide back-to-back set van Âme & Dixon.

Zaterdag 16 en zondag 17 april kun je van 13.00 tot 23.00 uur op het Amsterdamse NDSM-terrein bij 7 verschillende podia losgaan en heb je de keuze uit maar liefst 80 verschillende acts. Het festival staat erom bekend erom bekend een podium te geven aan lokaal talent en nieuwkomers die het in zich hebben een groot artiest te worden. Zo kun je op dit festival altijd lekker op ontdekkingsavontuur en wat is er nou leuker om nieuwe muziek te ontdekken?

Voor wie grotere namen zoekt: op zaterdag is dj/producer Laurent Garnier de headliner. En op zondag, onze favoriete dag, trapt niemand minder dan de Duitse muziekproducent Paul Kalkbrenner af met een bijzonder live-optreden. Verder geven John Talabot & Mano le Tough een back-to-back en mag de geliefde Amsterdamse Job Jose voor de allereerste keer de Modular Stage afsluiten. We can't wait!

Oh en goed nieuws: er zijn nog een aantal kaartjes te koop voor de zondag! 

Bekijk de volledige line-up hier
 

Credit: Oranjebloesem/Taylor Berkmans
Credit: Oranjebloesem/Taylor Berkmans

2. Oranjebloesem (27 april)

Voor wie de Amsterdamse binnenstad met Koningsnacht veel te druk en chaotisch vind zijn er tegenwoordig ook een heleboel festivalletjes te vinden en daarvan is Oranjebloesem toch wel de leukste. De afgelopen jaren waren wij een trouwe bezoeker toen het nog plaatsvond aan het strand van IJBurg. Nu die festivallocatie gesloten is vindt dit Oranjefestijn sinds een paar jaar plaats in het Olympisch Stadion. Qua sfeer iets minder gezellig, maar als je een alternatief voor Koningsdag zoekt is dit een goede optie met altijd een lekkere line-up. Denk aan: Antal, De Sluwe Vos, Reinier Zonneveld, Samuel Deep en Tsepo

Kaartjes scoor je hier. 

OnderOns

3. Onder Ons (7 mei)

Als sinds de eerste editie zijn wij van de partij bij het leukste, gezelligste en intiemste minifestivalletje van Amsterdam. De organisatie zorgt altijd voor een toffe locatie en het feestje is bedoelt voor 'vrienden van vrienden' en het heeft een trouw publiek. Dat betekent dat als je er regelmatig naar toe gaat je al snel iedereen op dit feestje kent. Hoe leuk!  Verwacht hier geen lange rijen voor de wc, grote dj's, meerdere podia en jonge mensen. Nee, hier ga je naar toe voor de gezelligheid, heerlijke techno/house muziek van lokale dj's en het leukste publiek van Amsterdam.

Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 7 mei van 13.00 tot 23.00 uur in Club Atelier in Amsterdam en als je geluk hebt plakken ze er ook nog een lekkere after achteraan. 

Op de Facebook-pagina van Onder ons vind je alle info. 

wolvenroedel

4. Wolvenroedel (14 mei)

Wolvenroedel is eigenlijk net zo gezellig als Onder Ons en daarom staat ook dit goddelijke feestje in onze top 5. De eerste editie, ergens tussen de lockdowns door, was op een groot zeilschip en ook dit keer gaan de trossen weer los op een Klipper van 46 meter lang. 

Wat kun je verwachten? 7 uur lang feesten op een boot midden op het Markermeer, een mooi uitzicht, altijd goede dj's en als het slecht weer wordt is er ook nog een overdekte binnenzaal zodat het feestje hoe dan ook niet verstoord kan worden. En omdat je met z'n allen in een kleine ruimte begeeft is het ook de ideale plek om nieuwe (feest)vrienden (ik heb er maar liefst drie ontmoet en die zie ik nog steeds) te ontmoeten en daar zijn we volgens mij allemaal wel aan toe. 

Kaarten voor Wolvenroedel scoor je hier of via Ticketswap. 

Gardens of Babylon

5. Butterflies in Babylon (14 mei)

De feestjes en festivals van Gardens of Babylon zijn altijd sprookjesachtig, relaxed, spiritueel en kleurrijk. Kom hier niet aandraven in een simpele spijkerbroek of een zwart jurkje maar pak groots uit met een gekke outfit vol glitters en en kleur. Dit jaar organiseren ze voor het eerst een festival bij Noorderlicht op de NDSM-werf en zoals je van Gardens of Babylon kunt verwachten zijn er livebands, acts, spirituele activiteiten en kun je er heerlijk uit je dak gaan bij drie verschillende podia. 

De line-up is nog niet bekend gemaakt, dus houdt de Facebook-pagina goed in de gaten. 

Wildeburg

6. Wildeburg (8, 9 & 10 juli) 

Onze favoriete weekender! Waarom? Eigenlijk vooral door het fantastische festivalterrein waar Wildeburg op wordt gegeven. Zoals elk jaar vindt Wildeburg nu ook weer plaats in Kraggeburg waar je aan het strandje kunt dansen, door het enorme bamboebos kunt verdwalen of even kunt uitrusten in de weilanden tussen de paarden. Wildeburg is één groot avontuur vol met verstopte holletjes, leuke stages en andere verrassingen. Trommel al je leuke vrienden op en probeer last minute nog even een kaartje via Ticketswap voor jezelf te regelen. 

Credit: Janneke Nooij - Georgies
Credit: Janneke Nooij – Georgies

7. Georgies Wundergarten (22 & 23 juli) 

Het meest verheugen we ons dit festivalseizoen op Georgies. In eerste plaats omdat we bezoekers zijn van het eerste uur en het onwijs leuk is aangekleed, maar ook vindt dit vrolijke feestje plaats in Ruigoord. Op deze creatieve vrijhaven waan je je op een soort sprookjesterrein midden in de natuur. Verwacht uitbundig geklede mensen, geheime doolhofjes en veel glitters! Mocht je het fijn vinden om je aan een thema te houden: dat is dit jaar 'eilandsolidariteit'. Als voormalig eiland komen Ruigoord en Georgies op voor het lot van kleine eilandstaatjes die door klimaatverandering dreigen te verdwijnen onder zee. Bedenk hier een crea bea outfit bij en je bent de ster van het festival!

Kaarten voor Geogies koop je hier: Georgies.nl

Schermafbeelding 2022-06-28 om 09.51.53

8. Landjuweel 

Eigenlijk staat Landjuweel op een gedeelde eerste plaats met festival Georgies. Ook omdat het plaatsvindt op ons favoriete festivalterrein Ruigoord maar daarnaast is Landjuweel veel meer dan alleen een muziekfestival. Je kunt er namelijk ook theater kijken, er zijn cacao-ceremonies en op zaterdagavond is er zoals elk jaar 'de Beeldenroute'. In een stoet van creatievelingen maak je een wandeling langs beelden, projecties en acts en geloof ons: dit is een hele hysteriche happening waarbij je jezelf ook kunt uiten als je favoriete dolfijn, zeermeermin of wat je ook maar wil zijn. Wees dus niet verrast als je extreem verklede mensen ziet, maar in je eigen vertrouwde outfitje het festival bezoeken is ook helemaal oke. Wat Landjuweel zo leuk maakt zijn de prachtige stages, de creatievelingen, het open minded publiek en dat je er helemaal jezelf kan en mag zijn. Daarnaast duurt het festival maar liefst drie dagen lang en kun je er ook gezellig blijven logeren op de camping. Hebben wij ook al vaak gedaan en dat is reuze gezellig!

Kaarten voor Landjuweel koop je hier: Ruigoord.nl

andere artikelen