7x de beste Instagrammable droomplekjes in de Dordogne

Zoals je eerder hier [link artikel] en hier [link artikel] op Your Daily Life hebt kunnen lezen, is Frankrijk een uitstekende bestemming om op reis te gaan. En wat kun je naast luieren en heerlijk eten nou beter op vakantie doen dan lekker foto's oogsten voor je Instagram-account? Precies! In dit artikel delen we de mooiste locaties voor de beste foto's wanneer je de Dordogne bezoekt. I think I'm ready for my close-up!

instagram segway

1. Wijnvelden
Frankrijk is het land van wijn. Dat is natuurlijk ook meteen de nummer één reden dat we zo veel van het bourgondische land houden. Een reis naar het land van le vin is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan een wijngaard. Wij bezochten Le Château La Renaudie in Lembras. Een echte aanrader als je wat meer avontuur zoekt tijdens je bezoek. Hier kun je namelijk de rondleiding op een segway krijgen. Superleuk; zelfs als je zoals wij tegen een boom aanrijdt.

bergerac

2. Bergerac
Als je via het vliegveld van Bergerac vliegt, is dit waarschijnlijk een van de eerste stadjes die je tegen gaat komen. Leuk, want het is een typisch Frans stadje met lekkere restaurants en gezellige markten. Ook vind je hier pittoreske straatjes waar, om wat voor reden dan ook, een piano in de bosjes staat. Ideaal voor een kleine fotoshoot. 

perigeux

3. Périgeux
Dit is de hoofdstad van de Dordogne en heeft een rijke geschiedenis met de bijbehorende musea en gebouwen. En dat is mooi want daardoor kun je tijdens het cultuur snuiven dit soort mooie foto's maken. Deze werd gemaakt op één van de uit de middeleeuwen overgebleven wachttorens. Prachtig uitzicht, toch?

villa lascaux

4. Villa Lascaux
Tijdens onze trip hebben we misschien wel een van de mooiste bed & breakfasts ontdekt die in deze streek te vinden is: Villa Lascaux in La Chapelle-Aubareil Hier wordt je wakker met een prachtig uitzicht op de natuur. Hetzelfde uitzicht vormt het ultieme Franse decor wanneer je in het bubbelbad of zwembad ligt. Voor ons was het nog iets te koud om te zwemmen, dus maakten we dit kiekje met de kleren aan.

het beest

5. Saint-Léon-sur-Vézère
In het stadje Saint-Léon-sur-Vézère krijg je bijna het idee dat je een verkeerde afslag hebt genomen en in het dorp van Belle & Het Beest bent beland. Het enige wat ontbreekt zijn zingende dorpsbewoners. Aan te raden is wel om buiten het hoogseizoen een bezoek te plannen. Dan is het nog redelijk rustig en is er volop ruimte om leuke foto's te maken.

hallo

6. Limeuil
In het stadje Limeul heb je tal van pittoreske straatjes waar je zonder probleem lekker lang kan ronddwalen. Lekker een wijntje drinken aan de rivier om bij te komen van een dag wandelen is hier een prima idee. Ook vanaf de brug, waar je vanuit het dorp op uitkijkt, maak je prachtige foto's.

le jardin

7. Les Jardins L'Imaginaire
Normaal zouden we de laatste zijn om een bezoek aan een tuin aan te raden, maar door de hoge ligging van Les Jardins L'Imaginaire heb je een prachtige uitkijk over het benedenliggende stadje Terrasson. De makers hebben hun volledige creativiteit losgelaten om allerlei ver- en minder vergezochte symboliek te verwerken in de sfeervolle tuin, waardoor je hier eindeloos veel fotogenieke locaties kunt vinden. 

Lees ook:
Overnachten in de Dordogne? Hier moet je zijn

andere artikelen