10 x de leukste interieurwinkels van Nederland (deel 2)

Soms is het tijd voor een nieuw interieur en soms willen we gewoon graag iets nieuws. Die mintgroene designbank, die hippe zandloper of die bijzondere lamp bijvoorbeeld. Maar waar moet je nou precies zijn om je interieur op te vrolijken? Ik ging op onderzoek uit en vond tien winkels voor prachtige meubels en accessoires. 

Door Stefan Hut

Credit: Facebook Carlos in Huis
Credit: Facebook Carlos in Huis

Deventer: Carlos in Huis

Het pand is met aandacht gerestaureerd en alle oude details zijn bewaard gebleven. De kluis is nu een presentatieruimte en de oude loketten dienen nu om je spullen af te rekenen. Carlos in huis zit sinds begin dit jaar in een fantastisch oud bankgebouw waar het stikt van de oude details die vragen om gave presentaties van de mooie meubelen die deze winkel biedt. Je kunt hier terecht voor onder andere Hay, Moormann, Ingo Maurer en Tonone. Carlos in Huis heeft ook nog eens twee dakterrassen gevuld met buitenmeubelen met een wel heel bijzonder uitzicht op de Grote Kerk. Ideaal om even bij te komen na het shoppen. 

Adres: Hofstraat 13-15, Deventer

Credit: Facebook Combo aan de Gracht
Credit: Facebook Combo aan de Gracht

Utrecht: Combo aan de Gracht

In het mooie stadscentrum van Utrecht vind je Combo aan de Gracht. Combo heeft nog een vestiging in Utrecht vlak bij de Bijenkorf, maar die aan de gracht heeft iets bijzonders. De verkoop van grote merken als Artemide, Gelderland en Kartell is niet het enige wat deze winkel een bezoek waard maakt. De op het eerste gezicht klein ogende winkel heeft een wel heel bijzondere benedenverdieping. De minstens vijf keer zo grote kelder onder het pand heeft schitterende oude details waar het resterende gedeelte van de gepresenteerde collectie prachtig tot zijn recht komt. Met mooie gewelven en bakstenen muren zou je toch willen dat je hier kunt wonen. Bijkomend voordeel: het is al voor je ingericht. 

Adres: Oudegracht 187, Utrecht

Credit: Facebook Van Waay & Soetekouw
Credit: Facebook Van Waay & Soetekouw

Delft: Van Waay en Soetekouw

In het monumentale Boterhuys in hartje Delft vind je Van Waay en Soetekouw. Dit bijzondere pand bevindt zich in het autovrije gedeelte van Delft, centraler kan bijna niet. De fundatie voor het bedrijf werd al gelegd in 1935. Sinds 1987 zitten ze in het Boterhuys en dat maakt het plaatje toch wel net iets mooier. Tegenwoordig staat Gert Batenburg aan het roer en maakte van Van Waay en Soetekouw een waar begrip in Nederland. Gert is onder andere bekend van de meubels die hij ontwierp voor bijvoorbeeld Montis. Naast de winkel heeft ook het ontwerpbureau (dat zich midden in de winkel bevindt) een prominente rol gekregen. Advies nodig? Dan weet je waar je moet zijn.

Adres: Markt 17, Delft

Zevenbergen: Home Heroes

Home Heroes in Zevenbergen is niet zomaar een interieurwinkel maar werkt onder het concept “Quatre Saisons”. Dit houdt in dat zij samenwerken met meerdere bedrijven die gehuisvest zijn in hetzelfde pand zodat je voor al je woonwensen terecht kunt bij een winkel, het zogeheten “One stop shopping policy”. Wij gaan natuurlijk het liefst door het hele land op zoek naar de leukste spullen maar voor de mensen die dat niet willen een praktische oplossing. Het pand is zeker het bezoeken waard. De oude stoomtimmerfabriek barst van de charme en Home Heroes maakt daar gebruik van in de presentatie van haar meubelen.

Adres: Hazeldonkse Zandweg 19, Zevenbergen

Credit: Facebook Gay Jongen
Credit: Facebook Gay Jongen

Maastricht: Gay Jongen

Midden in de leukste winkelstraat van Maastricht in het stadsdeel Wijck zit Gay Jongen. Eigenaar Gay Jongen is een begrip in Maastricht en omgeving, en zorgt samen met zijn team voor niet alleen mooie winkelpresentaties maar ook voor prachtige interieurs bij de mensen thuis. Omdat Gay niet alleen interieuradviseur maar ook interieurarchitect is kan hij je helpen vanaf het eerste begin. Erg handig als je een huis laat bouwen maar je geen idee hebt over de indeling. Gay voert o.a. merken als Minotti, Cassina, Arper en Rietvelt Originals. We kunnen discussiëren over of de naam nou wel zo handig is, maar aan de kwaliteit doet het zeker niet af. 

Adres: Rechtstraat 59, Maastricht

Lees ook: 10 x de leukste interieurwinkels van Nederland (deel 1)

andere artikelen