Juweeltjes op je bord bij de zomerse afternoon tea van LOTT Gioielli in het Grand Café Krasnapolsky

De liefde tussen sieradenmerk LOTT Gioielli en het Grand Café Krasnapolsky bloeide al op in de zomer van 2021. Het resultaat, een luxe afternoon tea geïnspireerd op de oorbellen van LOTT, werd enthousiast ontvangen. De editie van 2022 is, net als de zomercollectie van LOTT nóg uitbundiger en zoeter. De pattiserieichef leefde zich uit in haar keuken en ontwierp een prachtige afternoon tea. Your Daily Life ging langs en durfde de creaties bíjna niet op te eten. Zo mooi zag alles er uit. Gelukkig deden we dat toch, want het bleek nog lekkerder dan het er uit zag.

Door: Victoire Klaassen 

In de keuken van het Grand Cafe Krasnapolsky draait het om handwerk. Alles wordt vanaf nul gemaakt. Het deeg, de mousses en sausjes; niets komt bewerkt binnen in de keuken van dit befaamde hotel. Bij sieradenmerk LOTT Gioielli gaat het er precies zo aan toe, elk paar oorbellen is helemaal handgemaakt in kleine oplages. Niet zo gek dus, dat deze twee Amsterdamse merken het zo goed met elkaar kunnen vinden. 

krasnapolsky 16-05-2022-web-20

De is de eerste gang van de afternoon is traditiegetrouw hartig. Je herkent de afternoon tea klassiekers die hier een zomerse twist hebben gekregen. Fris hartige gerechtjes: een sandwich van Brioche met octopus, een mini steak tartaar, tartelette met biet. Behalve thee, kwam er bij deze gang ook een glas bubbels, het leven mag gevierd worden bij LOTT op de thee. Die thee, dat is bij deze gang een frisse groene met gember en sinaasappel. Een melange die je alleen vind op het menu bij het Krasnapolsky. Alle thee blends die geserveerd worden, zijn speciaal voor het hotel gemaakt.

krasnapolsky 16-05-2022-web-19

krasnapolsky 16-05-2022-web-79

Ook de tweede gang is een Engelse klassieker, scones met clotted cream, jam en lemon curd. De thee bij deze gang is bijzonder, de blaadjes zijn gestoomd boven buffelmelk. Daardoor ruikt het alsof je een kop thee met melk voor je hebt, maar dan helder. Je moet er maar opkomen! Het smaakt romig, maar heel licht. Omdat er dus geen melk ín de thee zit. 

krasnapolsky 16-05-2022-web-37

krasnapolsky 16-05-2022-web-34

Bij de derde gang komen de echte parels tevoorschijn. De uitbundige LOTT oorbellen lenen zich zo goed voor een gelegenheid als deze. Een sieradendoosje gevuld met een taartje van kers en witte chocolade, spongecake met pistache. Zelfs een standaardje met nèt echte oorbellen. Maar dan gemaakt van witte chocolade. Het is zo ontzettend knap dat een pastrichef zulke gedetailleerde gerechtjes kan maken. Daar is engelengeduld voor nodig.

krasnapolsky 16-05-2022-web-103

Je kunt nog de hele zomer afternoon tea’en met LOTT in Grand Cafe Krasnapolsky. Het is echt een leuk uitje met vriendinnen of familie. Neem lekker de tijd om even te onthaasten midden in de stad met een glas champagne, thee en de eetbare sieraden op je tafeltje.

andere artikelen