Wat te doen tijdens Museumnacht Amsterdam? 10 tips!

Tijdens alweer de zeventiende editie van de Museumnacht Amsterdam kan je zaterdag 5 november op maar liefst 56 verschillende locaties op een feestelijke manier je culturele kennis bijspijkeren. Het programma is breder dan ooit, dus wij helpen je graag een handje. Dit zijn volgens ons de plekken die je dit jaar niet mag overslaan. 

1. They see me rollin

Voor de sportievelingen onder ons: doe mee aan de architectonische skatetour! Rol op je skates of rolschaatsen langs NEMO, Sea Palace, het Scheepvaartmuseum en andere iconische gebouwen.

Architectuurmuseum Amsterdam

2. Ontwerp je eigen tas

In het Tassenmuseum kan je meedoen aan de workshop ‘design your own Royal Bag’. Hier kan je je tas versieren met ordelintjes, diamanten en andere eye catchers. Ben je niet zo creatief? Geen zorgen! De studenten van het Amfi helpen je graag. 

Tassenmuseum Hendrikje

3. Dansen in het Tropenmuseum

In een van de mooiste gebouwen van Amsterdam kan je onder het genot van een drankje uit je dak gaan op de heerlijkste tropische beats. Uitgedanst? Bekijk dan de muzikale tentoonstelling Rhythm & Roots.

Tropenmuseum

4. Ontdek de oceaan

In het prachtige aquarium in Artis leer je alles over de wereld onder water. Ook kan je meedoen met het spelletje 'Wie ben ik in het water' en ontdek met behulp van hints wat voor waterdier jij bent.

ARTIS-Aquarium

5. Ga mee door de moskee

Nog nooit in een moskee geweest? Dit is je kans! Tijdens een rondleiding van een gids leer je alles over de opbouw van de ruimte. Na dit bezoek ken je de belangrijkste plekken en voorwerpen in een moskee.

ISN Fatih Moskee Amsterdam

6. Trouwen voor één nacht

In de trouwkapel van Romeo en Julia kan je aan je liefde, je scharrel, je date of aan wie je maar wilt het jawoord geven en maak vervolgens samen de mooiste bruidsfoto.

Allard Pierson Museum

7. Wonen in Het Schip

Tijdens de rondleiding Wonen in Het Schip, een feest voor de arbeider, leer je hoe de leefomstandigheden voor de arbeider voor en na de woningwet waren. Tijdens deze speciale Museumnachtrondleiding word je langs verborgen plekken geleid waar je normaal niet mag komen.

Amsterdamse School Museum Het Schip

8. De geheimen van chocolade

Wist jij dat chocolade van oudhser vooral als drank gebruikt werd? En wist je dat onze hoofdstad de grootste cacaohaven ter wereld heeft? Tijdens het Nachtcollege van onderzoeker Maria Paula Balcázar leer je alles over cacao.

De Hortus 

9. De foodquiz

Marijn Frank, bekend van het tv-programma De Keuringsdiens van Waarde, test jouw kennis van eten en geschiedenis. Denk aan vragen als: zijn bikgroenten na de houdbaarheidsdatum nog te eten? En: eten wij nu meer of minder vitamines dan in de oorlog? Doe je best, want je maakt kans op bijzonder lekkere prijzen.

Verzetsmuseum

10. Dé afterparty

Tot slot: de leukste afterparty van de Museumnacht vindt dit jaar plaats in Huize Frankendael. Na een avondje ingewikkelde kunst kijken heb je namelijk vast wel behoefte aan een drankje en een dansje. Kom op tijd, want de verwachting is dat het erg druk gaat worden.

Huize Frankendeal (23.00 – 1.30)

De Museumnacht Amsterdam vindt plaats op zaterdag 5 november van 19.00 tot 2.00 uur. Kaarten van 19,95 per stuk zijn hier verkrijgbaar. 

andere artikelen