Wat te doen tijdens Museumnacht 2018? 10 tips

Tijdens alweer de achttiende editie van de Museumnacht Amsterdam kun je zaterdag 3 november op maar liefst 56 verschillende locaties op een feestelijke manier je culturele kennis bijspijkeren. Het programma is breder dan ooit, dus wij helpen je graag een handje. Dit zijn volgens ons de plekken die je dit jaar niet mag overslaan. 

1. Leer de grachten kennen met een boottochtje

Het Grachtenhuis is de plek om de verhalen over de Amsterdamse grachten te leren. Stap aan boord van STROMMA en ontdekt Amsterdam op z'n mooist. 

Locatie: Museum Het Grachtenhuis
Tijdstip: 19.00 – 1.00 uur

2. Schrijf een liefdesbrief met de Schone Schrijvers

Ben je tot over je oren verliefd op, maar weet je je niet te uiten? Geef de Schone Schrijvers wat input en ze zetten jouw zwoelste gevoelens op papier.

Locatie: Scheepvaartmuseum
Tijdstip: 19.00 – 22.00 uur 

3. Vogelspotten

In de tentoonstelling ITE ART zijn veel bijzondere vogels te zien. Blijf lekker binnen met de boswachter en wordt de beste spotter van de avond.

Locatie: Outsider Art Museum
Tijdstip: 19.00 – 00.00 uur

4. Dansen tussen de planten

Ook dit jaar kun je bij de Hortus Botanicus weer dansen tussen de planten op het Hortus Terras. Tropis DJ collectief De Tropen is er weer bij en zal de lekkerste balie, booty, afro, ghetto, dancehall voor je draaien. 

Locatie: Hortus Botanicus
Tijdstip: 19.00 – 2.00 uur

5. Love Boat Karaoke

De longen uit je lijf zingen? Kom naar de Love Boat en zing mee met tranentrekkers, lovesoangs en de lekkerste zeeliedjes. 

Locatie: Het Scheepvaartmuseum
Tijdstip: 20.00 – 00.00 uur

6. Bouw je eigen vibrator

Tijdens deze nogal bijzondere workshop bouw je je eigen werkende vibrator. Zorg de juiste elektronica en een lekker buitenkantje. 

Locatie: NDSM
Tijdstip: 19.00 – 00.00 uur

7. Topnotch x Amsterdam Museum

Als afsluiting van het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer opent tijdens de Museumnacht deze nieuwe tentoonstelling. OSCAM vroeg Kees de Koning, oprichter van Top Notch, als gastcurator. Zuidoostfotograaf Ilja Meefout portretteerde verschillende muzikanten en muziekondernemers uit de Bijlmer. Ontdek de roots van onder meer Rotjoch, Latifah, Akwasi, SBMG en Mocro Maniac. Waar groeiden zij op en wat betekenen die plekken voor hun muziek?

8. Blind eten

Eten ervaar je heel anders als je het niet kan zien. Culinair kunstenaar Asli Hatipoglu bereidt in samenwerking met Mediamatic ETEN, een serie gerechten voor de zintuigen die zonder zicht aan kracht winnen. 

Locatie: Mediamatic
Tijdstip: 20.00 – 23.00 uur

9. Deshima Sounds

In Cafe De Tropen kan je clubben op z'n Japans. Deshima Sounds brengt een vleugje Japan naar Amsterdam.

Locatie: Tropenmuseum
Tijdstip: 19.00 – 1.30

10. Nipple Booth

In deze booth geen gebruikersvoorwaarden of ongepaste content. Kom in de vrije sferen van de jaren '60 en maak een anonieme foto van je tepel in de Nipple Booth. Wie weet spot je de jouwe wel in het museum.

Museumnacht 
3 november
19.00 – 2.00 uur

andere artikelen