De perfecte datenight in lockdown: boek een staycation in het Lloyd Hotel in Amsterdam

Amsterdam is stiller en mooier dan ooit en zoals wij al vaker schreven is vakantie vieren in eigen land of stad iets wat je sowieso gedaan moet hebben. Helemaal nu we in lockdown zitten en we deze strenge winterse maanden niet de zon kunnen opzoeken. Je kunt natuurlijk ergens een huisje huren in het bos, maar voor wie zichzelf echt even flink in de watten wilt leggen of toe is aan een romantische avond met lover, is een staycation een nog betere optie. 

Onze reservering bij het LLoyd Hotel stond al een poosje en we hadden ons er erg op verheugd om weer eens lekker buiten de deur te gaan eten. Dat mocht namelijk nog in een hotel. Een dag van tevoren kregen we tijdens een ingelaste persconferentie te horen dat we weer in lockdown gaan, dat de restaurants dichtblijven en dat nu ook dineren niet meer mogelijk is in een hotel. We kregen een telefoontje van het hotel met de vraag of we de resevering wilden cancelen, maar toen we te horen kregen dat we wel gewoon eten moeten afhalen in het hotel bedachten we ons geen moment: gewoon gaan!

lloyd2

Rond een uurtje of 15.00 uur checkte ik samen met mijn vriend én jawel hond Charlie in. Tot nu toe moest ik altijd een oppasje vinden als ik in een hotel ging overnachten dus toen ik hoorde dat ik mijn viervoeter mee mocht nemen sprong ik een gat in de lucht. Hoe gezellig is het dat je je huisdier mee mag nemen? Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomd door een man achter de receptie. Hij gaf ons de kamersleutel en het menu voor het diner mee en wenste ons, ondanks de maatregelen, een fijn verblijf. Ook Charlie kreeg trouwens een warm welkom. De hondenkoekjes lagen al voor hem klaar. 

Een hotel voor iedereen: van backpackers tot luxepoezen 

Welke kamer we kregen was tot we de deur open deden een verrassing. Het Lloyd Hotel beschikt over 117 kamers met elk een eigen identiteit en prijsklasse. Daarom is dit hotel voor iedereen geschikt: van backpackers tot mensen die behoefte hebben aan luxe. Elke kamer is anders ingericht, maar allemaal met een hoop creativiteit. Wij kregen kamer 561, één van de vijf zolderkamers die echt veel ruimer bleek te zijn dan we dachten. Eigenlijk is het gewoon een mini-appartement en dat is extreem fijn als je een staycation boekt waarbij je op je kamer moet eten. 

lloyd1

De kamer, die ontzettend sfeervol was door de houten balken en het schuine dak, beschikte over eigenlijk alles wat we nodig hadden. Een lange houten eettafel, een zithoekje waar je een boekje kunt lezen, een lekker bed en hetgeen waar we het aller gelukkigst van werden: een hangmat én een ruim bad. Zo ruim zelfs dat dat je er met zijn tweeën naast elkaar in kunt zitten of liggen. Ja, wat wil je nog meer tijdens een staycation? 

Uit eten op je hotelkamer 

lloyd3

Na een heerlijke lange wandeling door de buurt, tsja verder kun je niet zoveel in deze tijd, bedachten we dat het maar eens tijd werd om te gaan eten. Het menu bekeken we bij de receptie en tot onze verbazing was er best veel keuze. Als voorgerechten namen we de biet met burrata en de Vitello Tonato. Coquilles en Rib-eye stond als tweede gang gepland en we bestelden een kaasplankje als dessert. Precies op de afgesproken tijd belde de keuken naar onze kamer met de mededeling dat we ons eten konden afhalen.

lloydhangmateten

Aangezien hotels hun eten nu ook als take-away moeten meegeven kregen we het ingepakt in kartonnen doosjes. Op de kamer hadden ze al borden, bestek en glazen naargezet. Zelf hadden we een tafelkleed en kaarsjes meegenomen om toch een beetje dat restaurant-gevoel te creeëen. En dankzij het lekkere eten, de eettafel en onze zelf meegebrachte sfeerverlichting voelde het toch echt als een avondje uit eten. 

lloyd5

De avond brachten we verder door in bad met een glas wijn, muziek en een boek. De volgende dag, na een heerlijke nacht slaap, moesten we om 11.00 uur uitchecken. Ontbijten kon je ook doen op de kamer, maar wij kozen ervoor om die tijd te gebruiken om nog even lekker te slapen. Met een dolgelukkig gevoel verlieten we het hotel. Dit is precies wat we even nodig hadden: daten buiten de deur. En dan ook nog eens op zo'n fijne plek waar we ons helemaal thuis voelden! 

badlloyd

Meer weten over een staycation bij het Lloyd Hotel in Amsterdam? Via hun website kun je informeren over de kamers en tarieven. 

 

andere artikelen