Dineren in een fort op een onbewoond eiland? Boek een avondje Winterlicht

De naam komt je waarschijnlijk al bekend voor. In de zomer schreven we immers ook al over dit pop-up restaurant dat toen Zomerlicht werd genoemd. Nu de herfst is begonnen opent het pop-up restaurant opnieuw haar deuren, maar nu onder de naam Winterlicht. Wat je kunt verwachten? Een boottocht, een onbewoond eiland en een fijn menu. De perfecte ingrediënten voor een avondje uit dus.

Door: Anne Tonen

Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je aan boord stappen van de klassieke klipper op IJburg. In ongeveer 40 minuten vaar je over het IJmeer richting forteiland Pampus waar het personeel je bij een kampvuurtje al staat op te wachten met een lekker glaasje appelcider en een amuse. 

Pampus-Mo-barends-12-11-2017-032

Terwijl je jezelf warm houdt bij het vuur, wordt er alvast wat verteld over hoe de avond gaat verlopen. Anders dan anders zit je bij Winterlicht niet urenlang aan een tafel maar ga je op avontuur door ondergrondse gangen en prachtige geheime ruimtes van het fort. Tijdens deze ontdekkingstocht, waarbij je het gevoel hebt dat je in een andere wereld bent beland, kom je verschillende fortkamers tegen waar je terecht kunt voor verschillende voorgerechtjes, een lekker glas wijn of een speciaalbiertje. Zorg er trouwens voor dat je je warm aankleed want in het fort is het niet bepaald warm. 

Pampus-Mo-barends-12-11-2017-034

Wanneer je het fort bekeken hebt en toe bent aan een hoofdgerecht en dessert kun je plaats nemen aan een voor jou gereserveerd tafeltje in het warme en knusse paviljoen. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over het eilandje en het IJ en wanneer het volle maan is heb je een adembenemend mooi uitzicht. 

Pampus-Mo-barends-12-11-2017-045

Aan tafel wordt een vast menu geserveerd. Dit menu is het hele seizoen hetzelfde dus we willen er, behalve het toetje op de foto dan, er niet teveel over verklappen. Wel willen we vermelden dat de gerechten van goede kwaliteit zijn en zo duurzaam mogelijk. Zo is de pompoen, die ze voor een bepaald gerecht gebruiken, op het eiland verbouwd. Over de drank hoef je je trouwens ook geen zorgen te maken want ze serveren hier een aantal lekkere wijnen, maar wij raden je aan om voor een van de heerlijke speciaalbiertjes te gaan. 

Deze unieke, intieme en culinaire beleving is nog t/m 17 december te boeken en is uitermate geschikt voor stelletjes, een familie-uitje of een personeelsfeestje. Er zijn nog maar enkele plekjes vrij, dus boek snel je tickets en beleef een onvergetelijke avond. 

Foto's: Mo Juriaan Barends Fotografie

Lees ook:
Romantisch dineren bij pop-up restaurant Zomerlicht
5 x leuke herfstdates

andere artikelen