Het Smakenrad: Dineren in een reuzenrad met uitzicht over Amsterdam

Als je voor het eerst sinds de lockdown weer een uitnodiging in je mailbox ontvangt voor een persdiner is dat natuurlijkal fantastisch. Maar dat het diner in een reuzenrad zou zijn had ik niet durven dromen. Zelf ben ik gek op (kermis)-attracties en hoogtes en eten in een luchtballon of reuzenrad stond hoop op mijn wensenlijstje. En dat kan nu dus gewoon deze hele maand in Amsterdam!

Op het terrein voor de RAI staat nog tot 30 juni het Smakenrad. Een reuzenrad van 50 meter hoog waarbij 36 gondels zijn omgetoverd tot sfeervolle privé-restaurants. Het idee ontstond al tijdens de eerste lockdown toen twee initatiefnemers op zoek gingen om corona-proof toch mensen te laten genieten van een culinair dagje uit. Inmiddels is de lockdown voorbij maar blijft het Smakenrad voorlopig nog wel even door het land touren. 

Op de website kun je kiezen uit lunch en diner. Wij kozen voor het diner. Op het afgesproken tijdsslot meldden we ons bij de balie, waar je kan doorgeven wat je wilt eten. Je kunt kiezen uit drie verschillende voor- en hoofdgerechten, vis, vlees en vega. Het dessert is niet inbegrepen maar kun je er extra bij bestellen. 

Smakenrad4

Rond half 8 stappen we de gondel in, die omgetoverd is tot mini-restaurantje. In de gondel staat een tafeltje en je kunt er met zijn vieren plaatsnemen. Meteen komt er een serveerster aan die onze bestelde fles bubbels overhandigd. Tijd om naar boven te gaan. En dat valt mij in het begin een klein beetje zwaar. Ineens lijk ik last te hebben van hoogtevrees en voel ik kriebels in mijn buik. Gelukkig ben ik daar bij het tweede rondje van verlost. Maar goed ook, want eenmaal beneden krijgen we het voorgerecht voorgeschoteld. 

Smakenrad2

In totaal zitten we ongeveer twee  uur in het reuzenrad, genieten we van het uitzicht over onze prachtige stad en krijgen we telkens als we beneden zijn weer een nieuw gerecht. De kwaliteit hiervan wisselt wel moet ik eerlijk zeggen. Zo kregen we als voorgerecht tonijn en kalfpastrami, waar jammer genoeg geen smaak aan zat. De hoofdgerechten, zeebaars en scharrelhoender, waren prima en het kaasplankje verrukkelijk. Ook de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en is het gewoon een hartstikke leuk uitje. Als je niet al te hoge verwachtingen hebt van het eten dan is dit zeker een hartstikke leuk uitje!

Smakenrad3

Het Smakenrad staat nog t/m 30 juni in Amsterdam. Daarna kun je t/m 11 juli terecht in Breda en van 1 juli t/m 5 september staat het rad in Den Bosch. 

 

andere artikelen